Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona Poesia desembarca al Regne Unit

Barcelona Poesia arriba a la Fira del Llibre de Londres on portarà recitals i reflexions entorn la creació i la traducció, així com diàlegs amb poetes i especialistes del Regne Unit. La Fira del Llibre de Londres tindrà lloc entre el 5 i el 7 d’abril i la literatura catalana en serà la convidada especial, ocupant l’Spotlight, que servirà per fer difusió de la creació de les autores i autors catalans.

L’Ajuntament de Barcelona (ICUB), Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO i l’Institut Ramon Llull sumen forces per organitzar un programa complementari al Spotlight que tindrà la cultura catalana a la Fira del Llibre de Londres. En concret, el festival Barcelona Poesia desenvoluparà activitats a Londres i a dues de les Ciutats de la Literatura UNESCO del Regne Unit: Manchester i Exeter

El calendari previst començarà el 29 de març a Manchester, amb una conversa protagonitzada pel poeta, escriptor i traductor Miquel Desclot sobre creació poètica i traducció. El 7 d’abril a la Manchester Poetry Library la poeta, escriptora i productora cultural Mireia Calafell i la violoncel·lista i compositora Björt Rùnars intepretaran Varosha, recital de poesia i música estructurat a partir de dos poemaris de Calafell. El dia següent, 8 d’abril, a Exeter, l’autora Maria Sevilla interpretarà Si una tarda un surt cansat de la feina i plou, peça de poesia sonora titulada amb un vers de Miquel Bauçà que pretén elaborar una crítica a la societat del treball en quatre moviments. També a Exeter, el 9 d’abril hi haurà una conversa amb Manuel Forcano, poeta i traductor, entorn de la creació i traducció poètica.

El programa, del que se n’estan ultimant els detalls, preveu també intervencions a Londres de la poetessa i narradora Marta Pessarrodona, així com una sessió a l’espai creatiu londinenc Iklectik Artlab el 10 d’abril amb la presència de Maria Sevilla, Joan Martínez, Mireia Calafell, Björt Rùnars, Laia Martínez, Jaume Reus i tres poetes britànics. Serà una tarda única de poesia catalana en viu per celebrar la guspira innovadora i performativa dels poetes i músics contemporanis. En aquest acte es presentaran obres en directe d’aquesta nova fornada de poetes per als quals l’experimentació i la performance son fonamentals en la seva manera d’entendre la literatura.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.