Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Roma serà la ciutat convidada de les festes de la Mercè 2022

Una delegació de Barcelona, encapçalada pel tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, es troba a la ciutat italiana per teixir complicitats institucionals i treballar en el programa de les festes

Roma serà la ciutat convidada de les properes festes de la Mercè, que tindran lloc entre el 23 i el 26 de setembre. Després de dos anys en què l’emergència sanitària ha condicionat les festes majors, Barcelona vol recuperar la normalitat amb aquesta invitació a la capital italiana, que mostrarà la seva cultura a través d’espectacles, concerts, projeccions i altres activitats durant la Mercè. 

Tot i que en altres ocasions s’ha convidat a ciutats de la conca Mediterrània, Barcelona mai havia comptat amb cap ciutat italiana com a protagonista de la seva festa major d’estiu. Ara ho fa amb Roma, bressol cultural de la Mediterrània, amb la que Barcelona manté forts lligams. La potència artística de la capital italiana, escenari d’infinitat de projectes teatrals, musicals i cinematogràfics de gran qualitat, quedarà representada a les festes, i formarà part de les programacions de Mercè Arts de Carrer i Mercè Música.  

La relació entre Barcelona i Itàlia és molt viva als carrers de la ciutat, amb una nombrosa població italiana entre els residents, i la presència de prestigioses institucions com l’Escola Italiana o l’Institut Italià de Cultura de Barcelona. A més, l’ajuntament de Barcelona i el de Roma comparteixen línies de treball pel que fa a la gestió municipal i han col·laborat en l’impuls de polítiques i estratègies com l’elaboració de la Carta de Roma dels Drets Culturals. 

L’agenda a Roma de la delegació barcelonina, encapçalada pel tinent d’alcaldia Jordi Martí, inclou trobades amb la tinenta d’alcaldia Silvia Scozzese i el regidor de Cultura Miguel Gotor, representants de l’Ambaixada espanyola a Roma i agents culturals de la ciutat. 

La tradició de tenir una ciutat convidada a les festes de la Mercè arrenca l’any 2007 amb Medellín, i des d’aleshores ho han estat Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), San Petersburg (2011), Montreal (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017), Lisboa (2018), Beirut (2019), Barcelona (2020, en motiu de la crisi sanitària) i L’Havana (2021). Amb aquesta iniciativa es vol mostrar a la ciutat expressions artístiques contemporànies de ciutats amb les quals Barcelona manté o vol mantenir vincles singulars d’amistat i cooperació, i aporta un impacte singular en la programació de la Mercè, impregnant la festa del perfil cultural de les ciutats que hi participen.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.