Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Tornen les festes de Santa Eulàlia amb activitats tradicionals per als més joves i cercaviles al carrer

Entre l’11 i el 13 de febrer tindrà lloc Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de Barcelona, que torna amb activitats de celebració de la cultura popular d’arrel tradicional i desenes d’activitats a l’aire lliure. Seran protagonistes els membres més joves de les colles i associacions que, any rere any, mostren la seva vitalitat i el seu talent creatiu. A la gegantona Laia l’acompanyaran els gegants i les gegantes, els dracs, els diables, l’Àliga de la Ciutat i moltes altres de les figures festives de Barcelona.

Les colles castelleres de la ciutat tornaran a actuar a la plaça de Sant Jaume, el diumenge dia 13 a les 11.30 h del matí.  Les colles hauran d’aixecar tots els seus castells a l’antiga, simultàniament i en un temps limitat a 60 minuts. 

Per primer cop, el cant coral participa en les festes amb les veus més joves del Raval i els veterans Cors de Clavé. Pel que fa a la dansa, a les ballades de sardanes i mostres d’esbarts s’hi sumen les colles bastoneres. 

Fins al 12 de febrer també es podrà visitar al Palau de la Virreina la tradicional mostra de gegantes Laies, per reivindicar santa Eulàlia com a patrona de Barcelona i retre homenatge a totes les barcelonines. A El Born CCM, del 5 al 12 de febrer hi haurà l’Exposició de gegantons, bestiari infantil i capgrossos de Barcelona, en una exposició conjunta inspirada per l’esperit integrador i cohesionador característic de la cultura d’arrel i de les colles que la fan possible. 

El divendres dia 11 començaran els actes de celebració amb la tradicional Audició festiva des del Carilló del Palau de la Generalitat. Posteriorment, a les 20 hores començaran els protocols de l’Àliga que enguany, per primer cop, aniran seguits d’un concert dels Cors de Clavé a la mateixa plaça de Sant Jaume. 

La diada de Santa Eulàlia, el 12 de febrer, començarà amb la cercavila de la Gegantona Laia i la cerimònia del penó, seguida de la Trobada sardanista infantil, la plantada i cercavila de les figures infantils de les colles geganters i la mostra d’Esbarts Dansaires infantils i juvenils. Entre moltes altres activitats tradicionals, a la tarda tindrà lloc La Passejada de les Laies, ofrena floral a la baixada de Santa Eulàlia i el Ball de Santa Eulàlia.

El diumenge dia 13 començarà amb la Matinada de grallers i la posterior actuació dels Falcons de Barcelona. L’esperada Diada castellera de Santa Eulàlia comptarà amb la participació de les colles castelleres de Barcelona, Sants, la Vila de Gràcia, el Poble-sec, la Sagrada Família, la Jove de Barcelona, la de Sarrià i els Esquerdats, que a les 11.30 hores, a la plaça de Sant Jaume, començaran a aixecar els seus castells. Durant la jornada també hi ha haurà altres activitats tradicionals com la trobada de Puntaires, la Trobada de Tabalers o el Correfoc dels petits diables i les bèsties petites. En acabar el correfoc, un gran castell de focs acomiadarà, fins l’any que ve, Santa Eulàlia i la festa major d’hivern.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.