Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Torna el festival BCNegra en una edició que mira cap al futur a través de les noves tecnologies

Demà dijous, 3 de febrer, comença la 17a edició de BCNegra que s’estendrà fins al 13 de febrer al Molino, al Casino l’Aliança del Poblenou i en altres indrets de la ciutat. El festival oferirà una programació íntegrament presencial, amb grans figures del panorama literari nacional i internacional, amb més de 170 participants: 112 autores i autors, 40 moderadors, 42 taules rodones i 53 activitats.

Com cada edició, BCNegra recupera un autor, que enguany serà el britànic Ted Lewis; un llibre: una tragèdia grega i un clàssic de la literatura, Èdip Rei, de Sòfocles; i el personatge: Petra Delicado, de l’escriptora Alicia Giménez Barlett, que forma part de l’imaginari literari de la ciutat de Barcelona. A més, el festival vol retre homenatge a dos escriptors pioners del gènere a l’estat, Francisco González Ledesma i Manuel Vázquez Montalbán, i els seus respectius alter ego, el comissari Ricardo Méndez, i el detectiu privat, Pepe Carvalho, quan es compleixen 50 anys de la seva creació. 

Premi Pepe Carvalho a Don Winslow

Dijous, 10 de febrer,  a les 12.30 h, a l’Espai 4 del Palau de la Virreina (La Rambla, 99), tindrà lloc la roda de premsa del guardonat d’enguany amb el premi Pepe Carvalho, Don Winslow, acompanyat del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, i el comissari del festival Carlos Zanón. Posteriorment, a les 18.00 h, al Saló de Cent, tindrà lloc la cerimònia de lliurament del Premi Pepe Carvalho en un acte presidit per l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

ATENCIÓ MITJANS

Els periodistes i gràfics interessats en cobrir la roda de premsa o l’entrega del premi Carvalho s’han d’acreditar prèviament enviant un correu a premsaicub@bcn.cat o per telèfon o correu a la Laura Santaflorentina (699061244 / laurasantaflorentina@gmail.com)

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.