Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Del 4 al 6 de febrer desenes de propostes artístiques omplen el Llum BCN

ATENCIÓ MITJANS

El proper dijous, 3 de febrer, a partir de les 18.00 h, tindrà lloc un assaig general de les instal·lacions obert als mitjans de comunicació. L’accés no serà lliure i caldrà inscriure’s prèviament escrivint un mail a premsaicub@bcn.cat. Les persones inscrites rebran instruccions d’acreditació.

A partir del divendres 4, els mitjans de comunicació que vulguin accedir a les instal·lacions ho podran fer lliurement, prèvia acreditació escrivint un mail a premsaicub@bcn.cat. Els dies 4, 5 i 6 de febrer, de 17.45 h a 18.15 h, es podran recollir els passis de premsa al taulell d’informació de la Plaça de Josep Antoni Coderch (davant del Disseny Hub Barcelona). Per concertar entrevistes amb artistes o comissaris durant el festival és imprescindible contactar amb l’equip de premsa.  

Altres actes d’interès per a mitjans, també amb acreditació (reservats per a professionals i no oberts a la ciutadania):

Divendres 4 a les 18.00 h: Inauguració Llum BCN 2022 amb la presència del tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, el comissariat del festival i artistes, a la sala C del Disseny HUB.

Dissabte 5 a partir de les 10.00 h: Jornades pels professionals del sector, a l’auditori del Disseny HUB.

Diumenge 6 a les 12.00 h: Entrega de premis a les millors instal·lacions d’entre les propostes de les escoles d’art, a l’auditori del Disseny HUB.

Una cita amb l’art lumínic més innovador i ambiciós

El cap de setmana del 4 al 6 de febrer, la 11a edició del festival Llum BCN torna a transformar els carrers del Poblenou en un museu a l’aire lliure amb les últimes propostes que marcaran les futures tendències en el món de l’art, el disseny, la il·luminació artística i la participació ciutadana. El festival, situat a l’alçada de les grans cites mundials al voltant de les arts llumíniques com Eindhoven, Praga i Lió, torna enguany a les dates habituals al febrer, després del parèntesi del 2021 en què va tenir lloc de manera excepcional al novembre.

El festival compta amb la participació de grans artistes internacionals com Trevor Paglen, Ulf Langheinrich o Tundra, entre d’altres, que compartiran experiències i idees amb els millors creadors nacionals com ara Antoni Miralda, artista convidat d’aquesta edició on farà desfilar una rua poètica de llum i so presidida per una formigonera, Cabosanroque, Toni Arola, Mariona Benedito + Cube bz. o Jordi Canudas.

Per primer cop una obra del festival es podrà visitar durant tot el mes de febrer al Disseny Hub Barcelona. L’obra “Data Heartbreak” de Domestic Data Streamers, en coproducció DHUB-LlumBcn, estarà instal·lada a la sala A del Disseny Hub Barcelona. A més, com cada any, hi participaran els estudiants de 16 escoles d’art, disseny i il·luminació de Barcelona, un dels trets distintius del festival, en una exhibició conjunta al Parc del Centre del Poblenou.

L’horari d’obertura al públic del festival serà: divendres 4 i dissabte 5 de les 18.00 h fins les 00.00 h i diumenge 6 de les 18.00 h a les 23.00 h.

Equip de prensa festival Llum BCN:  

Belén Ginart: 678 47 92 29 
Guillem Talens: 662 62 73 50 
Maria Ustarroz: 678 53 88 69  

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.