Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’onzena edició del Barcelona Districte Cultural torna aquest febrer als centres cívics i amb més de 230 activitats

En la nova edició de primavera, el circuit cultural programa un total de 232 funcions des de principis de febrer fins a finals d’abril, incloses funcions escolars, a les que se sumen les activitats complementàries

Cinc anys després de la seva creació, el Barcelona Districte Cultural ha acumulat més de 128.000 espectadors gràcies a la progressiva ampliació del projecte, tant en nombre de centres implicats com de funcions programades

En aquesta onzena edició el projecte manté la xifra de 32 equipaments dels 10 districtes, que programen activitats en 34 escenaris

Una temporada més, el Barcelona Districte Cultural proposa espectacles de teatre, música, dansa, circ i cinema als centres cívics de la ciutat. El cicle de proximitat organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona té l’objectiu d’enfortir el vincle amb la ciutadania a través de la cultura de proximitat, crear nous públics i recolzar el talent local, en la línia del Pla de Drets Culturals que promou  la institució.

El circuit donarà el tret de sortida de l’onzena edició aquest febrer per oferir una programació de qualitat integrada per 28 propostes d’espectacles en viu: nou muntatges de teatre, nou concerts, quatre espectacles de dansa i sis espectacles de circ, una disciplina que en aquesta edició augmenta la seva oferta. A més a més, la programació compta amb tres sessions audiovisuals familiars dinamitzades del Petit Cineclub i quatre títols més que formen part del cicle de documentals musicals organitzat en col·laboració amb l’In-Edit Festival. 

Son, doncs, 232 funcions obertes i gratuïtes repartides entre 34 equipaments dels deu districtes de la ciutat. Per tant, es consolida la participació dels tres nous centres cívics que es van incorporar la darrera edició: Casa Groga (Horta-Guinardó), Guinardó (Horta-Guinardó) i Trinitat Vella (Sant Andreu).  Així es respon a la voluntat del Pla de Drets Culturals de Barcelona d’ampliar la programació cultural a tots els territoris de la ciutat. 

El teatre sempre té una part important dins de la programació del Barcelona Districte Cultural. Aquesta edició, per exemple, es podrà gaudir de propostes familiars i juvenils com és el cas de la proposta que fa la Cia. DeLiri amb Les sirenes són calbes i la de la Cia. La Protagonista amb La volta al món en 80 ties. També hi ha obres dirigides al públic adult com el de 200.000 dones, de la Cia. Cándida; Destination Moon de la col·laboració entre Paradiso 99 i el teatre Tantarantana; El que no es diu de la Cia. La Pocket; Blanca Desvelada de la Cia. Aleteo Teatro, Alma de LaBú Teatre; ¿Qué fue de Andrés Villarosa? de l’Associació Teorema Teatre o Celebraré mi muerte, de Marcos Hourmann.

La música sonarà als centres cívics gràcies als concerts, tots de diferents registres i estils, de Valeria Castro, amb CHIQUITA; Alison Darwin presentant Ficción y realidad; el trap urbà i reivindicatiu de Miss Raisa; Caramelo a Kilo o La Prenda Roja. També debutarà el nou projecte de La Reina, titulat Sóc Jo i també es podrà gaudir de música jazz en directe amb MIRA, d’Irene Roig Trio. Per als més petits, també hi ha propostes com la de Rumba Menuda amb el seu espectacle Cançons per néixer i créixer o ¡Play! dels UAL·LA.

Pels que prefereixen la dansa, el circuit oferirà els espectacles com Crisálida, d’Antes Collado; TERRA de Silver Drops Dansa; Ángel Duran torna amb Unravel i els del Colectivo Lamajara presentaran un espectacle performàtic que es diu Labranza Kids. 

I pel que fa al circ, destaca HOME de la Cia. Cris-is; la nova producció de Las Sistars, titulada Dai, ma aspetta; La Oveja Negra de Duos Laos; el més nou d’Amèlia Cadwallader, Breaking Broken Dreams; i la proposta infantil de Guga&Silvia, Here we go!

A aquestes 232 funcions cal sumar-hi les activitats complementàries que fan possible el vincle entre els centres, el barri i els artistes participants del circuit.

10 edicions, 128.000 espectadors i la consolidació dels Centres Cívics com a espais culturals 

Des de la primera edició l’any 2017, pel Barcelona Districte Cultural hi han passat més de 128.000 espectadors gràcies a l’ampliació progressiva del circuit tot i que, des de l’inici de la pandèmia, s’han reduït els aforaments per donar compliment a les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19. Tot i així, només en aquesta última edició, 15.000 espectadors han passat per les 236 funcions programades des de principis d’octubre.

En aquestes 10 edicions, el Barcelona Districte Cultural ha programat un total de 221 espectacles amb 1.141 funcions i 344 sessions audiovisuals. En la programació de les escoles, ha superat la xifra de 12.600 alumnes en 150 sessions, que suposen un 10% dels espectadors del circuit; i, als centres, ha portat a terme més de 290 activitats complementàries. 

Al web del Barcelona Districte Cultural ja hi ha disponible tota la informació i reserves. 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.