Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El periodista Nando Cruz convida a descobrir la riquesa i diversitat d’espais musicals de Barcelona amb amb el projecte ‘Altres Escenaris Possibles’

L’exposició, que contindrà fotografies i audiovisuals, es podrà veure a deu centres cívics, un a cada districte de la ciutat, durant el primer semestre del 2022

A cada espai expositiu es farà una presentació del projecte i una passejada per barri amb el veïnat per tal d’identificar i descobrir els escenaris musicals del territori

Durant els propers mesos es podrà visitar a diferents centres cívics de la ciutat la mostra “Altres Escenaris Possibles”, una exposició ideada i creada pel periodista Nando Cruz, autor de la sèrie de reportatges Otros Escenarios Posibles publicada a El Periódico de Catalunya entre 2016 i 2020, i desenvolupada amb el fotògraf Martí Fradera i la dissenyadora d’exposicions Ada Sbriccoli. El projecte està impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona i la Xarxa de Centres Cívics i compta amb l’ajut del programa Barcelona Interculturalitat. 

“Altres Escenaris Possibles” té una doble finalitat: d’una banda, mostrar la riquesa i diversitat musical dels diferents barris tot visibilitzant espais que potser són desconeguts per al propi veïnat, i d’una altra, reinvindicar aquest teixit cultural de base i convidar la ciutadania a gaudir-lo, a enfortir-lo i fins i tot a ampliar-lo. I és per això que la mostra neix amb un esperit descentralitzador i una vocació itinerant. Al llarg del primer semestre de 2022 es podrà veure en deu espais de la ciutat, repartits pels deu districtes que componen Barcelona.

El cicle d’exposicions itinerants i les activiats que les acompanyen s’emmarca en la política descentralitzadora i democratitzadora que l’Ajuntament impulsa a través del Pla de Drets Culturals; la segona mesura del pla, presentada fa unes setmanes, es focalitza específicament en la cultura de base i els sectors culturals, i reconeix el dret a la creació, l’experimentació, la recerca i la producció cultural; properament es presentarà la tercera de les mesures, centrada en les cultures populars i el dret a les pràctiques populars i tradicionals com a espais de participació i cohesió social.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.