Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona ret homenatge a Jesús Moncada amb una placa a la façana de la casa on va viure

Aquest matí ha tingut lloc la descoberta de la placa literària homenatge a l’escriptor i pintor Jesús Moncada a la façana de l’edifici on va viure, al carerr Torrent de l’Olla, 157. A l’acte hi han participat la germana de l’homenatjat, Maria Rosa Moncada; el regidor del Districte de Gràcia, Eloi Badia; el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, i l’Alcalde de Mequinensa, Antonio Sanjuan.

La instal·lació de la placa literària dedicada a Joan Oliver forma part del desplegament del Mapa Literari de Barcelona, en el qual es localitzen carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors i escriptores a la ciutat.

Jesús Moncada

Jesús Moncada i Estruga (1941-2005) va ser un escriptor en llengua catalana, nascut a Mequinensa, tot i que des del 1966 va viure a Barcelona. Després de publicar diversos contes en revistes, el 1981 va publicar el seu primer llibre, el recull de relats Històries de la mà esquerra, seguit de El cafè de la granota (1985) i l’exitós Camí de sirga (1988). També és autor de les novel·les La galeria de les estàtues (1992) i Estremida memòria (1997), i els llibres de relats curts Calaveres atònites (1999), Riada (2000) i Cabòries estivals i altres proeses volanderes (2003). Entre d’altres, va rebre el Premi Joan Crexells de Narrativa (1988 i 1997), el Premi de la Crítica de narrativa catalana (1988), el Premi Ciutat de Barcelona (1989), el Premi de la Crítica Serra d’Or de novel·la (1989 i 1998) o la Creu de Sant Jordi (2001).


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.