Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Comissió Mixta de Seguiment de la Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona es reuneix per continuar avançant en la construcció de l’espai

El Ministeri de Cultura i Esport, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han acordat que en uns mesos es presentarà el projecte a la ciutadania

La Comissió Mixta de Seguiment de la Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona s’ha reunit aquest matí per seguir avançant en la construcció de l’espai, que es preveu que serà un referent en serveis bibliotecaris i lectura per a la ciutadania.

Es tracta de la primera biblioteca de titularitat estatal que albergarà la ciutat de Barcelona i s’ubicarà al solar annex a l’Estació de França.

A la reunió mantinguda aquest matí, el Ministeri de Cultura i Esport, a través de la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura; la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Promoció i Biblioteques; i l’Ajuntament de Barcelona han acordat que en uns mesos es presentarà a la ciutadania el projecte que dinamitzarà el barri del Born.

El setembre passat, les tres administracions es van reunir per primer cop des del 2014, reactivant aixi el projecte, estratègic en matèria cultural per a Barcelona.

En aquesta segona trobada, cel·lebrada també a Barcelona, les tres administracions han posat en comú els avenços obtinguts després de la reunió prèvia, com son els 1,5 milions d’euros que l’Estat invertirà el 2022, segons es recull en el projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat, pendents d’aprovació al Senat.

Està previst que del total, 1,2 milions es destinin a la demolició de l’edifici existent en mig de la parcel·la on està prevista la construcció de la biblioteca. Els altres 300.000 euros s’invertiran en l’actualitzacio del projecte existent per a la seva adaptació tant a les noves necessitats de la biblioteca com a les noves normatives en matèria energètica i tecnològica i el seu ajustament als preus de mercat actuals.

També s’ha avançat en la definició d’un calendari aproximat. L’objectiu és que al llarg de 2022 es porti a terme la demolició i l’adaptació arquitectònica del projecte i el 2023 s’iniciïn les obres de construcció de la biblioteca.

Ja s’han realitzat els dos informes tècnics, el de modificació i l’adaptació de les necessitats bibliotecàries i arquitectòniques, fonamentalment pel que té a veure amb sostenibilitat, serveis digitals i accessibilitat. 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.