Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Arxiu Fotogràfic mostra la vida a les barraques de La Perona a través de l’objectiu d’Esteve Lucerón

La mostra documenta un dels darrers barris de barraques de la ciutat, La Perona, situat a Sant Martí i enderrocat abans dels Jocs Olímpics

Està comissariada per Esteve Lucerón i Jordi Calafell, i es podrà visitar fins al maig del 2022 

La Perona, 8 desembre 1980. AFB. Esteve Lucerón

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta l’exposició Esteve Lucerón. La Perona. L’espai i la gent, comissariada per Esteve Lucerón i Jordi Calafell. L’exposició presenta el projecte que Esteve Lucerón (La Pobla de Segur, 1950) va fer entre el 1980 i el 1989 a la Perona, un dels darrers barris de barraques de la ciutat, situat al districte de Sant Martí i enderrocat abans dels Jocs Olímpics. El fotògraf, amb un compromís militant pels problemes socials, va fotografiar el dia a dia d’aquella comunitat gitana a la perifèria de les perifèries.

Esteve Lucerón mai s’ha dedicat professionalment a la fotografia, però el seu reportatge constitueix una fita essencial del documental barceloní. La seva obra ha estat exposada al Museu d’Art Contemporani de Barcelona, i l’any 2015 el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en va adquirir unes fotografies.

L’exposició està integrada per 92 tiratges fotoquímics realitzats a partir dels negatius originals del fons fotogràfic de Lucerón. Es mostren també en un quiosc interactiu més de 100 fotos seleccionades d’entre el fons de 2.000 negatius i contactes que l’any 2017 Esteve Lucerón va donar a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

En vitrines s’exposa una càmera de Lucerón i tiratges d’autor associats a fulls de contacte així com documentació associada a les exposicions en les que ha participat i una mostra de les publicacions editades.

L’exposició, amb entrada lliure, es pot visitar del 25 de novembre de 2021 fins al 22 de maig de 2022 en horari de dilluns a dissabte de 10 a 19 h i diumenges i festius de 10 a 14 h.

Dossier de premsa i material gràfic

https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/af16779c-f6fd-4be9-a652-4eeba76e1e79


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.