Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Lliurats els premis DAU Barcelona 2021 als millors creadors de jocs

La gala dels Premis Dau Barcelona ha marcat avui el punt d’inici de la desena edició del festival Dau Barcelona, que tindrà lloc durant tot el cap de setmana al recinte de la Fabra i Coats i altres espais de Sant Andreu. L’acte ha tingut lloc a les 19.00 hores al SAT! Teatre, conduït pel periodista Matthew Tree, i ha comptat amb la conferència inaugural de l’expert en jocs alemany Tom Werneck, director del Bayerisches Spiele-Archiv Haar i un dels creadors del premi Spiel des Jahres, el més important del món dels jocs de taula.

Aquesta és la llista de premiats que s’han donat a conèixer durant la gala:

  • Premi Dau Barcelona especial a Una vida dedicada al joc per a Bruce Whitehill (The Big Game Hunter), una de les principals autoritats mundials pel que fa a jocs de taula nord-americans. El premi li ha estat atorgat pels guanyadors del mateix Premi de 2019 i 2020, Phillip E. Orbanes i
  • Thierry Depaulis, per “una vida dedicada a l’estudi dels jocs de taula del segle XX”.
  • Premi Dau Barcelona a Millor Autor 2021 per al creador alemany Johannes Sich. Els guanyadors de les tres edicions anteriors han reconegut Sich pel  seu segon joc MicroMacro. Un joc de tipus cooperatiu i de deducció basada no únicament en la discussió entre els participants, sinó també en l’observació detallada d’uns taulers plens de minúscules figures que, posades en relació, permeten descobrir els casos que es van plantejant.
  • Premi Dau Barcelona a Millor Autor Novell 2021 per Michal “Elwen” Stach y Michaela “Min” Stachova, pel seu primer joc Lost Ruins of Arnak, de l’editorial de jocs Czech Games Edition (publicat en castellà per Devir). Aquest premi és atorgat per un jurat format per bloguers, youtubers i instagramers espanyols especialitzats en jocs, i fins ara l’han guanyat autors que després han passat a primera fila, com els catalans Eloi Pujadas o Eugeni Castaño o el francès Manuel Rozoy.

D’altra banda, Hispa, l’associació d’editors de jocs de l’estat espanyol, ha atorgat el Premi al millor autor de jocs d’edició original espanyola a Anna Lucini i Pau Morè, de Sant Pere de Vilamajor, per Franky, un original joc sobre recosir parts de monstres amb fil, que combina estratègia amb habilitat visual i que ha estat editat per l’editorial catalana GDM Games.

El festival també ha concedit avui el reconeixement Saló del Prestigi – Hall of Fame, que vol retre homenatge a personalitats de la història que han excel·lit en l’estudi, la divulgació o la pràctica dels jocs com a producte cultural. Enguany el nou hoste és Roger Caillois (1913 – 1978), presentat per Tom Werneck, que destaca la figura de Caillois per haver-se erigit com una columna fonamental “amb profunditat cultural i filosòfica” en els nous mètodes d’investigació del joc. 


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.