Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els ministres Miquel Iceta i Diana Morant oficialitzen l’acord de capitalitat 2021

Ajuntament i Estat signen el protocol del conveni aprovat pel Reial Decret del Consell de Ministres del 8 de novembre 

El document estableix el marc de col·laboració per a l’acord de capitalitat 2022 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha reunit aquest matí amb els ministres de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i Ciència i Innovació, Diana Morant, per oficialitzar l’acord de capitalitat cultural i científica de Barcelona. L’acte s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament, amb la presència del tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, i el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí. També ha comptat amb la participació de representants dels principals equipaments i programes culturals i científics de la ciutat. L’acord entre l’Ajuntament i l’Estat consigna els trets que fan de Barcelona una ciutat capdavantera en cultura i ciència. Destaca que, juntament amb Madrid, és motor de l’Estat i mereixen el reconeixement de capitalitat, i descriu la necessitat de donar-hi recolzament des de les institucions. 

El passat dilluns 8 de novembre el Consell de Ministres, per la via del Reial Decret, va formalitzar l’acord signat el 7 de febrer del 2020 per l’alcaldessa de Barcelona i el president del Govern, Pedro Sánchez, per retornar a Barcelona la condició de capital cultural i científica de l’Estat. Amb el protocol ratificat avui per l’alcaldessa i els ministres es consigna el marc de la nova col·laboració entre Barcelona i l’Estat. El document destaca la vitalitat cultural i científica de la ciutat, evidencia el gran nombre d’equipaments i programes capdavanters tant en l’àmbit geogràfic estatal com europeu, destaca l’impuls i recolzament des de l’àmbit municipal i subratlla la responsabilitat dels poders públics per fer que aquest potencial no es vegi frenat per la manca de recursos. 

Juntament amb la dotació econòmica corresponent, que per aquest any 2021 és de 20 milions d’euros, el protocol de capitalitat recull el compromís de l’Estat de continuar participant en les institucions en què té presència, i exercir colideratge actiu amb la resta de les institucions públiques presents en els consorcis i fundacions d’especial rellevància cultural i científica. 


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.