- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

El Monestir de Pedralbes presenta l’exposició “La lluna de Lotus. Art i poesia de la monja budista Ōtagaki Rengetsu (1791-1875)”

El proper dijous 18 de novembre, a les 12 hores, al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9) tindrà lloc la roda de premsa per presentar l’exposició La lluna de Lotus. Art i poesia de la monja budista Ōtagaki Rengetsu (1791-1875). Realitzada en col·laboració amb la col·lecció NAEJ ,aquesta és la primera exposició de Rengetsu que se celebra a Europa, i romandrà oberta fins al 17 d’abril del 2022 . 

Nascuda a Kyoto el 1791, Rengetsu -poeta, cal·lígrafa i ceramista, alhora que mestra d’arts marcials i pintora- està considerada una de les dones amb més talent creatiu del Japó del segle XIX

La presentació anirà a càrrec del director de Memòria, Història i Patrimoni de l’Institut de Cultura de Barcelona,Carles Vicente, la directora del Monestir de Pedralbes, Anna Castellano-Tresserra i els comissaris, John Stevens, màxima autoritat en la figura de Rengetsu i reconegut professor d’estudis budistes i d’aikido, iRicard Bru, doctor en Història de l’Art i professor del Departament d’Art i Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en japonisme.