Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dau Barcelona compleix 10 anys convertint Barcelona en la gran festa del joc

El Dau, que aquest 2021 torna a la presencialitat, celebra enguany la desena edició consolidant-se com un dels festivals del joc de referència a Europa

El cap de setmana del 20 i 21 de novembre, 190 taules a diversos espais de la Fabra i Coats d’una norantena d’editorials, clubs i entitats, convidaran a jugar a tota mena de públic

Entre les novetats de l’edició: un espai dedicat als autors locals amb qui podran jugar els assistents, la incorporació del joc de rol entre les modalitats del festival i una exposició per commemorar els 25 anys del Catan.

El festival s’inaugurarà amb el lliurament dels Premis Dau el vespre del 19 de novembre en una gala al SAT! Teatre

El festival de participació i de creativitat al voltant del joc organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, Dau Barcelona, celebra la seva desena edició el cap de setmana del 20 i 21 de novembre a diversos espais de la Fabra i Coats i el districte de Sant Andreu. En total, 190 taules, a càrrec de 48editorials, 8 clubs de joc històric, i 35 altres entitats de tot tipus, per convidar a jugar a un públic molt divers. L’entrada serà lliure i gratuïta, amb aforaments limitats.

La gran festa del joc compta amb el comissariat d’Oriol Comas i Coma que amb aquesta edició tanca la seva etapa al capdavant del festival. 

Novetats

Després d’un any marcat per la Covid-19, s’ha decidit dedicar el festival als autors catalans i d’arreu de l’estat amb un nou espai, el Dau dels Autors, on una trentena d’autors faran jugar les seves pròpies creacions directament amb els assistents. També s’incorpora per primera vegada al festival el joc de rol, en el nou espai Daus de Rol, per tal que els assistents puguin aprendre i iniciar-se en aquesta popular vessant dels jocs.

I per commemorar el 25è aniversari d’un dels jocs més icònics del panorama actual, s’inaugurarà l’exposició dedicada al Catan, que es podrà visitar a la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, del 9 al 30 de novembre.

Joc per a tot tipus de públic: expert, iniciat i familiar

A part de les novetats d’aquesta edició, el festival tornarà a brindar als assistents l’oportunitat de jugar a El Gran Dau; que porta en un centenar de taules des de les últimes novetats fins als clàssics que han triomfat els últims anys; El Dauet, destinat a nens i nenes de 5 a 10 anys; el Dau Històric, que porta tant joc de tauler de simulació històrica com joc de miniatures; o el Dau Tradicional, que apropa el joc popular i tradicional a la ciutadania i les famílies de Barcelona.

Premis Dau Barcelona 2021

Els premiats d’aquesta edició es donaran a conèixer durant la gala que tindrà lloc al SAT! Teatre el vespre del divendres 19 de novembre, que estarà conduïda pel periodista Matthew Tree i s’obrirà amb la conferencia inaugural de l’alemany Tom Werneck. Els Premis que atorgarà el festival: Premi especial a Una vida dedicada al joc, Premi al millor autor de l’any, Premi al millor autor novell de l’any, i el reconeixement honorífic Premi Saló del Prestigi – Hall of Fame. A més, l’associació d’editors de jocs de l’Estat espanyol, Hispa, atorgarà el Premi al millor autor de jocs d’edició original Espanyola.

Dossier de premsa i material gràfic

Vídeo DAU

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.