Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona recupera la condició de capital cultural i científica i rebrà una inversió de l’Estat de 20 milions d’euros

El Consell de Ministres ha aprovat avui el Reial Decret amb què es regula la concessió directa de les inversions 

Les aportacions de l’Estat ajudaran a la recuperació d’un sector especialment afectat per l’impacte de la Covid-19 

Entre les entitats i iniciatives que rebran les inversions destaquen el Festival Grec, amb 1.570.000 euros, la Fundació Picasso, amb 1.500.000 euros, i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, amb 1.100.000 euros 

El Consell de Ministres ha aprovat avui el Reial Decret que reconeix la capitalitat cultural i científica de Barcelona. El Reial Decret regula la concessió directa d’inversions per un total de 20 milions d’euros a 37 entitats de la ciutat. D’aquesta manera, Barcelona recupera de manera efectiva la condició de cocapitalitat, que havia tingut anys enrere i que es va interrompre fa uns anys amb l’arribada del PP al govern. El 7 de febrer del 2020 l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Govern, Pedro Sánchez, van signar un acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i el Govern espanyol amb el compromís de recuperar el conveni de capitalitat cultural i científica de Barcelona.

El conveni de capitalitat reconeix la condició de Barcelona com a focus principal d’emissió i recepció cultural i científica, juntament amb Madrid. I estableix la necessitat que l’Estat doti les institucions culturals i científiques de més recursos per impulsar els seus objectius i exercir un colideratge actiu amb la resta de les institucions públiques presents en els consorcis i fundacions d’entitats d’especial rellevància cultural i científica.  

Els 20 milions d’euros d’inversió estan recollits en el projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022. Del total, el Ministeri de Cultura destinarà 17,5 milions d’euros a finaçar les principals institucions culturals ubicades a Barcelona. Per la seva banda, el Ministeri de Ciència i Innovació ha dissenyat un programa d’ajuts directes per posar en valor la ciència en tant que activitat cultural i promocionar Barcelona, un dels principals focus d’I+D+I de l’Estat, com ciutat referent en ciència i innovació. En concret, es concedeixen inversions per valor de 2,5 milions d’euros a les principals institucions culturals de la ciutat dedicades a la divulgació científica.  

Entre les entitats i iniciatives que rebran les inversions destaquen el Festival Grec, amb 1.570.000 euros, la Fundació Picasso, amb 1.500.000 euros, i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, amb 1.100.000 euros. 

Nota de premsa Consell de Ministres

Material gràfic. Imatges del dia 7 de febrer de 2020 quan Ada Colau i Pedro Sánchez van signar l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i el Govern espanyol per recuperar el conveni de capitalitat cultural i científica.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.