Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Llum BCN omple d’art públic el districte de Sant Martí en una edició de tardor amb gran acollida de públic

La desena edició de Llum BCN arriba avui a la seva fi. Després de tres dies d’activitat i una destacada afluència de públic, les 31 instal·lacions artístiques desplegades pel districte de Sant Martí tanquen les seves portes. El gran esdeveniment d’art públic de la ciutat ha viscut enguany una edició diferent. La pandèmia va obligar a desplaçar-lo de les seves dates habituals, al febrer, i adaptar-ne el format, centrat al barri del Poblenou i majoritàriament a l’aire lliure. Aquesta edició de tardor s’ha expandit per tot el districte, principalment en interiors de museus i altres espais de creació artística. 

Malgrat ser ubicacions amb aforament limitat, milers de persones han pogut gaudir de les activitats. Durant els dos primers dies prop de 77.000 persones van passar per alguna de les instal·lacions de Llum BCN. A falta de registrar les visites d’avui diumenge, es calcula que la xifra d’espectadors superarà les 100.000 persones. De cara a l’onzena edició, Llum BCN tornarà al seu format habitual: tindrà lloc al febrer, i recuperarà l’espai públic com escenari principal.

Comissariat per Maria GüellJosé Luis de Vicente i Oriol Pastor, Llum BCN té un disseny i una personalitat que l’agermana amb els festivals de llum organitzats en ciutats com Eindhoven, Praga i Lió. Les intervencions escollides destaquen per la creativitat, l’ús de la tecnologia i la voluntat artística dels autors. L’artista Eugènia Balcells ha estat l’artista convidada del Llum BCN d’enguany, i hi ha participat amb una doble intervenció que ha posat en diàleg els edificis de la Torre Glòries i DHUB.

La cita barcelonina destaca per una programació en què els creadors consolidats conviuen amb les aportacions de l’alumnat de diferents escoles de la ciutat. Enguany, el Parc del Centre del Poblenou ha estat l’epicentre de Llum BCN, i s’hi han pogut veure 16 instal·lacions d’escoles. En cada edició, els treballs dels estudiants opten als premis concedits per un jurat especialitzat. El Llum 2021 ha distingit L’ Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre amb la instal·lació titulada CARAB, i l’Escola Massana amb Ombres que són Llum. L’obra Elemental de la UPC School-CCCB Màster en Disseny i Producció d’Espais ha rebut una menció especial.

Fotos instal·lacions Llum BCN 2021

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.