- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

El 42, Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona, fa entrega dels Premis 42

A les 21 hores d’avui, dissabte 6 de novembre, ha tingut lloc la cerimònia d’entrega dels Premis 42, impulsats des del 42 (Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona). L’acte s’ha celebrat a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, seu de la majoria de les activitats del festival, que clourà demà la seva primera edició.

Els Premis 42 neixen en el marc del festival amb l’objectiu de contribuir a la creació d’un teixit de gèneres fantàstics en l’espai i el temps, mitjançant la prescripció d’especialistes que reconeguin els millors llibres publicats l’any anterior sobre els gèneres fantàstics.

Els Premis 42 tenen nou categories en obres publicades en llengua catalana com en llengua castellana. Les categories són: millor obra original; millor obra original traduïda al català i castellà; revelació; millor clàssic traduït al català i un premi honorífic, que enguany i com a inauguració han estat dos. Els guardons dels premis han estat dissenyats per Tono Cristòfol.

El jurat de la categoria catalana, format per  Raül Maigí, de Les Rades Grises;  Daniel Genís Mas, d’ElBiblionauta;  Karen Madrid Ribas, del Quimèric, i  Isabel del Río, de La Font de Mímir. I, pel que fa a la categoria en castellà, format per la periodista i escriptora  Laura Fernández, la també escriptora i col·laboradora a Fantífica  Susana Vallejo, l’escriptora i responsable de SuperSonic  Cristina Jurado i el divulgador de gènere  Daniel Pérez Castrillón, ha decidit que les obres mereixedores dels Premis 42, hagin estat les següents:

CATALÀ 

CASTELLÀ

Fent una picada d’ull al nom del festivat, els membres del jurat han volgut raonar la seva elecció amb 4 raons i 2 arguments:

Premi a la millor obra original en català 2021:  La Companyia Nòrdica, d’Albert Villaró (Columna)

4 raons:

2 valoracions: 

Premi a la millor obra original en castellà 2021:  Basilisco, de Jon Bilbao  (Impedimenta)

4 raons:

2 valoracions:

Premi a la millor obra traduïda en català 2021:   Exhalació, de Ted Chiang (Mai Més, traducció de Ferran Ràfols)

4 raons:

2 valoracions:

Premi a la millor obra traduïda en castellà 2021:  Matadero 5 o la cruzada de los niños, d’ Albert Monteys & Ryan North (Astiberri, traducció d’Óscar Palmer)

4 raons:

2 valoracions:

Premi al millor clàssic traduït al català 2021:  L’home il·lustrat, de Ray Bradbury (Males Herbes, traducció de Martí Sales)

4 raons:

2 valoracions:

Premi Revelació en català 2021: Inés Macpherson

4 raons:

2 valoracions:

Premi Revelació en castellà 2021: Desirée De Fez

4 raons:

2 valoracions:

Premi Honorífic 2021: Antoni Munné-Jordà

4 raons:

2 valoracions:

Premi Honorífic 2021: Cristina Macía

4 raons:

2 valoracions: 

Material gràfic: https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/46bd3e52-9e95-4f7d-a448-506c808ec6b0 [1]

Per a a més informació:
Laura Santaflorentina / Tel. 699061244 / E-mail: laurasantaflorentina@gmail.com
Belén Ginart / 678479229 premsaicub@bcn.cat