Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
En marxa la 13a edició d’EN RESiDÈNCiA, el programa de creació contemporània dels instituts de Barcelona

Aquest curs el programa arribarà a 450 adolescents de la mà de 30 artistes

EN RESIDÈNCIA tindrà lloc a 26 instituts de la ciutat i implicarà 45 docents i 16 equips de mediació

Ja ha començat la 13a edició d’“ EN RESiDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona ” , en la qual tindran lloc processos de creació en 26 instituts de la ciutat, seleccionats mitjançant convocatòria pública. D’aquests instituts, quatre participen per primera vegada al programa: Eixample, Emperador Carles, Rec Comtal i Turó de Roquetes

Aquest curs 2021-2022, prendran part del projecte EN RESiDÈNCiA 30 artistes, 45 docents i 450 alumnes d’ESO. Quan acabi aquesta 13a edició, s’hauran desenvolupat, des de que es va iniciar el programa el curs 2009-2010, un total de 172 residències, en 54 instituts (quasi tres quartes parts del total de centres públics de Barcelona), amb 210 artistes, 180 docents i 3.000 adolescents i joves.  

Les creadores i creadors participants en aquesta edició són Matilde Amigo, Lina Bautista, Cristina Celada, Raquel Cors i Carlota Grau, Cos Col·lectiu, Patrícia Dauder, Natalia Domínguez, David Espinosa, David Franch, Sonia Gómez, Emília Gutiérrez Epstein, Inula [Mcarmen G.Mahedero], Gerda Kochanska, Jordi Lafon, Núria Lloansi i Pierre Peres, Martí Madaula, Violeta Mayoral, Ileana Ortega,Tanit Plana, Mónica Rikić, Marilia Samper, Octavi Serra, Roger Serret, Sitesize, Adrian Vega i Marc Vives.

Pel que fa als equips de mediació, EN RESiDÈNCiA es desenvolupa amb el comissariat i la coordinació d’entitats específicament orientades a les interseccions entre educació i cultura (A Bao A Qu, L’Afluent, Experimentem amb l’Art, Transductores); equips educatius de museus (Fundació Joan Miró de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya, MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Museu del Disseny i Born Centre de Cultura i Memòria) i d’equipaments culturals (Mercat de les Flors, Teatre Lliure); i equips de Fàbriques de Creació (Graner, Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia, La Central del Circ) i d’espais de creació independents (Antic Teatre, La Poderosa).  Enguany s’incorporen al programa els equips de B-Murals, col·lectiu vinculat a l’art urbà i localitzat a la Nau Bostik, i Hiroshima, projecte independent dedicat a la promoció, difusió i producció de les noves tendències artístiques en dansa i teatre contemporanis.

Dossier de premsa i material gràfic

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.