Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Born CCM i l’Institut Italià de Cultura organitzen l’exposició ‘El centenari. Fellini al món’

3

La mostra ret homenatge al gran director de cinema en el centenari del seu naixement (1920-2022)

Es pot visitar a El Born CCM des de l’1 d’octubre de 2021 fins al 9 de gener de 2022 amb accés lliure

El Born Centre de Cultura i Memòria (El Born CCM) acull l’exposició El centenari Fellini al món, dedicada a la figura de Federico Fellini amb motiu del centenari del seu naixement. Coorganitzada per l’Istituto Italiano di Cultura a Barcelona i El Born CCM, la mostra permet al visitant submergir-se en el món oníric de l’autor i conèixer-lo en la seva vessant més íntima, més enllà de la seva filmografia.

Federico Fellini és una figura mundial que ha contribuït de manera molt significativa a la història del cinema. El seu llegat ha passat a formar part de la nostra memòria col·lectiva i la seva figura segueix despertant interès. A través del llenguatge del cinema, també va contribuir a donar una imatge internacional d’Itàlia. Tot plegat el converteix en una figura cabdal de la cultura europea de la segona meitat del segle XX.

5

La mostra aplega gran part del material que Fellini va produir o que està relacionat amb ell. Més de 80 fotografies dels rodatges i de la seva vida privada, cartells originals de les seves pel·lícules, cartelleres, guions, contractes, cartes, atrezzo i vestuari ressalten l’eclecticisme i la versatilitat d’aquest gran director, al qual descobrim en la seva faceta de dibuixant.

Fellini va arrossegar la passió pel dibuix des de la infància fins al final. Crítics i satírics, els seus dibuixos tenien un estil propi que va anar evolucionant amb ell. A l’exposició es presenten més de 50 dibuixos fets per ell. Molts són caricatures dels seus personatges. També es dedica un apartat al còmic, que va arribar a considerar una expressió artísticament més pura que la del cinema. I, fins i tot, es presenta una sèrie de dibuixos que Fellini va fer entre 1991 i 1992 denominada Erotomaquia o Battaglia d’Amore que representa l’arquetípic combat entre l’Home i la Dona segons la irònica visió felliniana.

Gairebé trenta anys després de la seva mort, la fama de Federico Fellini continua viva. És un referent que, des d’un imaginari propi, va canviar la nostra mirada cap al setè art. Comissariada per Vicenzo Mollica, Alessandro Nicosia i Francesca Fabbri Fellini, la mostra itinerant El Centenari. Fellini al món s’ha pogut veure abans a Moscou, Sao Paulo, Vílnius, Tirana, Ljubljana, Sant Petersburg, Buenos Aires i Kíev i ara es pot veure a Barcelona fins al 9 de gener de 2022.

En paral·lel a l’exposició, s’ha organitzat un programa d’activitats que inclou un cicle de concerts en homenatge a Nino Rota, el gran compositor que va col·laborar en tantes ocasions amb Fellini, una xerrada sobre la influència de Dante Alighieri en Fellini coincidint amb el 700 aniversari de la seva mort, i una proposta per reflexionar sobre els estereotips de gènere a partir de la seva obra, entre d’altres.

Material de premsa:

https://eicub.net/share/service/publicSite?node=workspace://SpacesStore/48748dc4-54a6-4035-b0d0-37c779d9b8f3

Més informació: https://elbornculturaimemoria.cat

PREMSA El Born CCM:

comunicacioelbornccm@bcn.cat

93 256 68 51

PREMSA Institut Italià de Cultura:

Mercedes Soler-Lluró
Tel. 659 50 49 53 / 93 419 32 88

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.