Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Arxiu Històric de Barcelona rep la donació del fons històric de la FAVB

Avui dilluns, 27 de setembre, a les 18 hores, a la seu de l’Arxiu Històric de la Ciutat (c/de Santa Llúcia, 1), el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, presidirà l’acte d’entrega del fons històric de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) a l’Arxiu Històric de la Ciutat. Farà entrega de la documentació la presidenta de la FAVB, Anna Menéndez.La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), ha fet donació del fons històric d’aquesta Federació d’Associacions Veïnals (1972-2007) a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona perquè pugui garantir-se la seva adient conservació, tractament tècnic, consulta i difusió pública. Fins ara, l’AHCB custodiava entre els seus fons privats, fons d’entitats de diferents gremis i confraries, però no conservava encara cap fons veïnal. Amb l’ingrés del fons històric de la FAVB, l’Arxiu Històric custodiarà i tractarà tècnicament els documents d’una entitat tan significativa del moviment veïnal de Barcelona des de la dècada dels 70 del segle XX.

El fons històric de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) que cronològicament compren el període de 1972 al 2007, està constituït per documents d’arxiu textuals majoritàriament originals mecanoscrits, entre els quals es troben actes; memòries anuals; llibres de comptes; expedients; dossiers temàtics…, a més de cartells i fotografies.

El volum d’aquest conjunt documental és d’aproximadament 92 caixes d’arxiu; 15 carpetes per a cartells i fotografies; 1 fitxer i 9 caixes.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.