Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Barcelona Districte Cultural arriba a la desena edició amb 39 propostes d’espectacles d’arts en viu

En aquesta edició el circuit cultural programa un total de 236 funcions des de principis d’octubre a finals de desembre per a públic general, que se sumen a les activitats complementàries i sessions programades per a públic escolar

Pel Barcelona Districte Cultural han passat més de 110.000 espectadors, des de la seva creació l’any 2017, gràcies a l’ampliació progressiva del projecte tant de nombre de centres implicats com de funcions programades. En aquesta desena edició el projecte creix i arriba a la xifra de 32 equipaments dels 10 districtes, que programen activitats en 34 escenaris 


Des de principis d’octubre i fins al final de desembre tindrà lloc la desena edició del Barcelona Districte Cultural, el cicle de proximitat organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona, amb una programació de teatre, música, dansa, circ i cinema que continua amb l’objectiu d’enfortir el vincle amb la ciutadania, crear nous públics i recolzar el talent local.

El circuit aixecarà el teló d’aquesta edició de tardor oferint una programació que es nodreix de 39 propostes d’espectacles en viu: deu muntatges de teatre, deu concerts, set espectacles de dansa i dos de circ (juntament amb els títols que formen part del Petit Cineclub i el cicle de documentals musicals organitzat en col·laboració amb Festival In-Edit). La programació ofereix 236 funcions obertes repartides entre 32 equipaments dels deu districtes de la ciutat en 34 escenaris. L’ampliació de la xarxa amb tres centres cívics nous: Casa Groga (Horta-Guinardó), Guinardó (Horta-Guinardó) i Trinitat Vella (Sant Andreu) respon a la voluntat del Pla de Drets Culturals de Barcelona d’ampliar la programació cultural a tots els territoris de la ciutat.

Dins de la programació d’aquesta desena edició es podrà gaudir de muntatges teatrals com Boira a les Orelles, de Els Pirates Teatre; Serà el nostre secret, de La Sala La Planeta; El Silenci dels telers, de Maria Caselles; Van Gogh, de VERSUS TEATRE; ALHAYAT o la suma dels dies, de La Viciosa; Sopa de Pedres, d’Engruna Teatre; Núvols amb nadons, de La Petita malumaluga; Under the Pelucas, de Cia Dejabugo, i La Gallina dels ous d’or, de Zum-Zum Teatre.

La música sonarà de la mà dels concerts de Lucía Fumero, Aura, Drop Collective, The Crab Apples, Lali Begood, Sandra Bautista, El Pony Pisador, Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i Ambauka.

Pels amants de la dansa el circuit oferirà els espectacles Entrañas con patatas, de LosinFormAlls; 7 autoretrats, de Marc Vilajuana; AM I BRUCE LEE, de Junyi Sun i Kernel Dance Theatre; Galeria, de Jose Maldonado; Técnicas para un abrazo perfecto, de LaBoda; Echoes, de Cia Moveo; A pescar!, d’El Gecko con botas; Tal com sóc, de Pere Hosta; i Blowing, de Múcab Dans. I el circ hi serà present amb OVVIO, de KOLEKTIV LAPSO CIRK; i Amb P de Pallasso, de Cia. Sabanni.

A aquestes 236 funcions cal sumar les activitats complementàries i sessions adreçades al públic escolar que fan possible el vincle dels centres i els barris amb aquesta oferta cultural.


10 edicions en cinc anys consolidant els Centres Cívics com a centres culturals  

Des de la primera edició l’any 2017, pel Barcelona Districte Cultural han passat més de 110.000 espectadors gràcies a l’ampliació progressiva del circuit tot i que, des de l’inici de la pandèmia, s’han reduït els aforaments per donar compliment a les mesures sanitàries.

En aquestes 9 edicions, el Barcelona Districte Cultural ha programat un total de 191 espectacles i 1.249 funcions (962 d’arts en viu i 287 projeccions audiovisuals). En la programació de les escoles, ha superat la xifra de 10.600 alumnes en 121 sessions, que suposen un 9% dels espectadors del circuit; i, als centres, ha portat a terme més de 250 activitats complementàries.

Dins d’aquesta programació complementària s’han programat tallers amb temàtica molt diversa (instrumentalitat, gestualitat, còmic…); s’ha acompanyat a companyies en el creixement de les seves obres amb mirades externes gràcies a l’assesorament de directors teatrals; i a més s’han organitzat exposicions com la de l’artista Ocaña al Centre Cívic Zona Nord, entre moltes d’altres.

Durant el confinament el circuit no es va aturar amb la programació de propostes com la de la companyia de dansa Miquel Barcelona que va fer una crida a través de les xarxes socials per tal de rebre moviments senzills i unir-los posteriorment en una coreografia; la de cocreació amb joves del col·lectiu LGBTIQ+ a càrrec dell ballarí i cineasta libanès d’Anthony Kmeid; i concerts en línia com els de Clara Gispert o Marc Parrot.

Al web del Barcelona Districte Cultural està disponible tota la informació i reserves

Material gràfic

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.