Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Inauguració institucional de l’exposició ‘Barcelona & futbol. El gran joc social del segle XX’ al MUHBA Oliva Artés

Divendres, 17 de setembre, a les 17 hores, al MUHBA Oliva Artés (c. Espronceda, 142-146) el regidor de Memòria democràtica, Jordi Rabassai el regidor d’Esports, David Escudé, participaran a la inauguració institucional de l’exposició ‘Barcelona & futbol. El gran joc social del segle XX’ que s’exposa des d’aquest mes de juliol i que aborda el paper del futbol als barris en la construcció social de la ciutat al llarg del segle xx: en els usos de l’espai públic, en la internacionalització i en l’economia; en els mitjans de comunicació, en els relats locals, les rivalitats, els hàbits dominicals, el joc i les joguines; i també en la vida quotidiana i en la construcció dels barris i de les identitats personals, col·lectives i territorials.

L’acte, on també assistiran els comissaris de la mostra, Xavier Pujadas i Carles Santacana, consistirà en un partit infantil de carrer entre el CE Júpiter i l’Atlètic Poblenou. A les 18.45 hores, se celebrarà el debat “El futbol, vertebrador social als barris», amb participació dels comissaris de l’exposició, i clubs de diversos barris, historiadors i l’equip del MUHBA.

Clubs de barri participants i prestadors a l’exposició: AT Poblenou, CD Fabra i Coats, CE Europa, CE Júpiter, CE la Salle, CE Vila Olímpica, FC Martinenc i UE Sants.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.