Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La programació musical de les festes de la Mercè aplega 114 grups en 12 espais

Del 23 al 26 de setembre BAM, festival Acció Cultura Viva i Música Mercè presentaran la millor música que es fa a casa nostra. Com sempre, la festa major de Barcelona ofereix una oportunitat immillorable perquè els i les músiques -sobretot locals- presentin davant de la ciutadania tots els gèneres del moment. Des del drill i el rock a la música simfònica.

114 grups, principalment catalans, però també procedents d’altres latituds, ompliran els espais del BAM, festival Acció Cultura Viva i Música Mercè, amb totes les mesures previstes per les autoritats sanitàries i aforaments limitats.

Dels 12 espais programats destaquen alguns d’emblemàtics de la ciutat que repeteixen per segon any consecutiu com a escenaris de La Mercè, com el Teatre Grec, els Jardins del Doctor Pla i Armengol o l’Estadi Olímpic. Enguany es recuperen escenaris clàssics de la festa major com el Moll de la Fusta i continuen espais com la plaça Joan Coromines, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, la plaça major de Nou Barris o la Fabra i Coats i s’estrenen espais com el Camp de fútbol de la Vall d’Hebron o la Plataforma Marina del Fòrum -escenari Mediterràniament-.

La reserva d’entrades serà al web de La Mercè, s’obrirà el 14 de setembre per als festivals BAM i Acció Cultura Viva i el dia 15 per Música Mercè. Es podran reservar un màxim de 2 entrades.

La reserva prèvia als concerts es realitzarà per trams horaris i espais, i no per actuacions. D’aquesta manera la ciutadania podrà gaudir de diferents espectacles d’un mateix espai amb una única reserva.

Una edició musical de La Mercè que manté el compromís en la paritat, més del 50% de les formacions musicals són liderades per dones i persones no-binaries.

La programació de La Mercè aposta un any més pel talent local emergent amb programacions protagonitzades per les escoles superiors de música de la ciutat, però també amb projectes destinats a noves propostes musicals com Sona 9 i el Brot.

Música Mercè acull una seixantena de concerts de proximitat en 7 espais, entre els que destaca la programació al Teatre Grec, que serà un balcó obert al Mediterrani. Des de la música del sud d’Itàlia fins a la fusió balcànica i fins i tot grans noms com Toti Soler -el gran guitarrista de la música mediterrània- o Carmen Linares. També destaquen la programació als Jardins del Doctor Pla i Armengol, un club a l’aire lliure per a descobrir la nova cançó del segle XXI; o la Nit Africana amb les destacades Les Amazones d’Afrique a l’escenari Mediterràniament de la Plataforma Marina del Fòrum.

Fa cinc anys que el Parc Central de Nou Barris es transforma en un gran auditori de música simfònica. Enguany acollirà les propostes de la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i la Big Band de l’Escola de Música Jam Session. Menció a part mereix l’actuació que hi farà Vozes juntament al prestigiós compositor de L’Havana Jose Maria Vitier i la gran dama del Mediterrani, Maria del Mar Bonet.

La nova direcció artística del BAM planteja una trentena d’artistes clau per entendre l’escena musical actual menys convencional i menys normativa. Les propostes seran sobretot de proximitat, però també de països veïns que mostren les alternativitats de la música actual, que transgredeix estils musicals, posades en escena i discursos preestablerts. Entre totes les propostes destaquen Hidrogenesse, que actuaran per primera vegada al BAM, i la nit de dissabte al Moll de la Fusta Besòs que convidarà a veïns i veïnes diversos a gaudir propostes musicals com La Húngara, Bea Pelea i Samantha Hudson.

El festival Acció Cultura Viva, abans BAM Cultura Viva, crea el seu cartell mitjançant un procés participatiu a partir de l’escolta de més de 1.000 propostes. La programació 2021 va un pas més enllà de la paritat sobre els escenaris i compta amb el protagonisme d’artistes amb expressions de gènere queers, no binàries i dissidents. L’edició d’enguany inclou bandes que exploren gèneres musicals poc representats a l’escena musical que mesclen el flamenc, la fusió, l’electrònica, el rap, la música urban, el dancehall, els sons africans i el jazz, entre d’altres.

Material gràfic

Descarrega el fitxer
Dossier de presa Mercè BAM 2021

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.