Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Mercè escalfa motors per a una edició d’aniversari

La Mercè tindrà lloc els dies 23, 24, 25 i 26 de setembre, i commemorarà el 150è aniversari de la primera Festa Major organitzada per l’Ajuntament, amb més de 500 activitats i més d’un miler d’artistes acreditats

El 23 de setembre, el pregó de la Mercè 2021 a càrrec de l’activista veïnal Custodia Moreno marcarà l’inici dels actes programats

El Passeig de Gràcia, entre Diputació i Rosselló, acollirà una diada especial el divendres 24 de setembre dedicada a la Cultura Popular, una de les grans protagonistes de la programació

La il·lustradora Malika Favre és l’autora del cartell d’enguany. Parisenca establerta a Barcelona des de fa uns anys ha publicat en mitjans com The New Yorker, l’edició espanyola de Vogue, o The Parisianer

La Mercè continua amb la línia descentralitzadora que l’ha caracteritzat en darreres edicions amb un total de 23 espais que acolliran programació en 7 districtes de la ciutat

Aquest any s’hi incorporen com a escenaris nous el Parc del Turó de la Peira (Nou Barris) i el camp de futbol de la Vall d’Hebron (Horta-Guinardó)

Per segon any, el Piromusical serà descentralitzat, amb quatre punts distribuïts per la ciutat i la possibilitat de gaudir de l’espectacle des dels balcons i terrasses i amb retransmissió de la banda sonora per TV3 i Catalunya Ràdio

L’accés a les activitats serà amb reserva prèvia i aforament limitat. Les reserves per accedir-hi estaran disponibles esglaonadament al web de la Mercè a partir del 14 de setembre

La Mercè escalfa motors per a una edició molt especial, que tindrà lloc els dies 23, 24, 25 i 26 de setembre, des de passades les 10 del matí fins a les 12:30 de la nit.

Enguany la festa major amb què la ciutat dona la benvinguda a la tardor commemora els 150 anys des que l’Ajuntament se’n fa càrrec. L’any 1871 es va organitzar per primer cop una Mercè que prenia forma de festa ciutadana amb activitats culturals, tot i que la Mercè era celebrada com patrona de la ciutat des d’abans d’aquesta data.

Més de 500 activitats conformen la programació de la Mercè 2021 entre funcions del Mercè Arts de Carrer, els concerts de música i les activitats de cultura popular amb la participació de prop de 200 entitats de cultura popular de la ciutat, 110 companyies artístiques i 114 formacions musicals. En total més d’un miler d’artistes acreditats que donaran forma a un programa extens i divers.

La Mercè d’enguany encara mantindrà el control d’aforaments, i la reserva prèvia d’entrades per assistir a la major part d’activitats. Els 23 espais d’activitat previstos tindran un aforament de fins a 3.000 seients com a màxim. El plantejament logístic d’aquesta edició, en general, preveu l’accés a les activitats per trams horaris i espais, i no per espectacles. D’aquesta manera la ciutadania podrà gaudir de diferents espectacles d’un mateix espai amb una única reserva.

La reserva per assistir a les activitats previstes s’obrirà el 14 de setembre, amb les reserves per als festival BAM i Acció Cultura Viva; el dia 15, amb Mercè Música, i el dia 16 amb les activitats tradicionals i el Mercè Arts de Carrer. Els espectacles musicals permetran un màxim de dues entrades per reserva, i les activitats tradicionals i les arts de carrer, fins a tres entrades per cada reserva.

Material Gràfic

Descarrega el fitxer
Dossier de premsa presentació Mercè 2021

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.