Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Neix el festival ‘Moujuïc’, una proposta per apropar la dansa a tots els públics impulsada pel Castell de Montjuïc i el Graner Fàbrica de Creació

Roges

El festival tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 de setembre, amb la programació de quatre espectacles repartits en dues sessions

Abans de cada representació els espectadors gaudiran d’una sessió introductòria per facilitar-los la lectura de les peces

Les sessions tenen un preu de 3€ per jornada, amb un abonament de 5€ per als dos dies, amb consumició inclosa

El cap de setmana del 18 i 19 de setembre tindrà lloc la primera edició de Moujuïc, un festival nascut amb la voluntat d’apropar la dansa i les arts de moviment a tots els públics. Moujuïc és una producció del Castell de Montjuïc amb la col·laborció del Graner, Fàbrica de Creació, i s’emmarca en la línia de foment de la dimensió cultural d’aquest equipament municipal. A la vegada, entronca amb l’esforç de democratització de l’accés a la cultura, en el marc del Pla de Drets Culturals de Barcelona.

La primera edició de Moujuïc inclou quatre espectacles i dues càpsules escèniques. Es tracta de les peces Cossoc, un duet de dansa per a carrer creat per Magí Serra i Anamaria Klajnšček; Residència0, una reflexió sobre la creació a càrrec del col·lectiu Llego Tarde; Roges, de la Cia. Miquel Barcelona, que recull testimonis de la Guerra Civil i recupera les expressions artístiques de l’època, i Tradere, una peça de Laia Santanach fruit d’un procés d’investigació sobre la tradició des d’una mirada contemporània, i una peça breu per dia del Col·lectiu Symbiosi, al Pati d’Armes.

En total s’oferiran dues sessions, una el dissabte i una altra el diumenge, amb dos espectacles diaris. Les entrades tenen un preu de 3€ per dia amb consumició inclosa, amb un abonament pels dos dies a un preu de 5€ amb consumició i es podran adquirir a la web del Castell. Els espectacles han estat escollits amb la voluntat d’arribar a tot tipus de públics. Per això, abans de cada representació s’oferirà una petita introducció a les peces, a càrrec del servei de mediació del Castell i del Graner. Aquests pròlegs oferiran als espectadors eines de lectura que puguin apropar-los als llenguatges del cos.

Moujuïc vol facilitar la circulació per l’entorn del Castell, un enclavament ideal per a la visibilitat d’aquests treballs fora dels espais convencionals. Per això les representacions tindran lloc en diferents estances de l’equipament. Es posaran a la venda 200 localitats per a cada un dels dies de representació.

PROGRAMA

DISSABTE

17:00 Obertura de portes: accés al recinte del Castell i visites guiades gratuïtes per l’equipament.

17:50 Introducció peça 1

18:00 Peça 1: Residència 0. Companyia Llego Tarde.

19:00 Pausa. Càpsula del col·lectiu Symbiosi, al Pati d’Armes.

19:50 Introducció peça 2

20:00 Peça 2: Cossoc. Anamaria Klajnšček i Magí Serra.

DIUMENGE

17:00 Obertura de portes: accés al recinte del Castell i visites guiades gratuïtes per l’equipament.

17:50 Introducció peça 1

18:00 Peça 1: Tradere. Laia Santanach.

19:00 Càpsula del col·lectiu Symbiosi, al Pati d’Armes.

19:50 Introducció peça 2

20:00 Peça 2: Roges. Miquel Barcelona.

El Graner, centre de creació de dansa i arts vives és un espai per a la investigació, la creació i la producció artística, flexible i en moviment constant. Des del programa d’acompanyament a artistes emergents, promouen la integració amb el territori i la visibilització dels seus treballs de recerca dins la ciutat, en col·laboració amb altres agents i estructures, oferint així oportunitats d’aprenentatge per als creadors/es i facilitant recursos per a la investigació de nous materials.

Des del Castell de Montjuïc, en tant que equipament de ciutat amb una gran afluència de públic internacional, és imperatiu recuperar i consolidar la relació de l’equipament i la pròpia muntanya amb els barris de l’entorn immediat per tal de garantir-ne l’ancoratge a la ciutat i, per extensió, el reforç de la vinculació emocional de l’entorn amb una muntanya que li pertany. Un dels eixos de treball del Castell de Montjuïc és el diàleg entre creació, memòria i patrimoni. Mitjançant la col·laboració amb la Fàbrica de creació del Graner, volem propiciar i fomentar els espais oberts com a espais de recerca i difusió de la dansa, més enllà de l’estudi i la caixa negra.

Descarrega el fitxer
Roges
Descarrega el fitxer
Residència0
Descarrega el fitxer
TRADERE ┬®Jofre Moreno

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.