Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jordi Alomar, nou director del Museu de la Música de Barcelona

Jordi_Alomar

 

El Consell Rector del Consorci de L’Auditori i l’Orquestra ha nomenat aquesta tarda Jordi Alomar Payeras nou director del Museu de la Música de Barcelona i del Centre Robert Gerhard a proposta de la comissió de valoració del procés de selecció.

La comissió de valoració, que ha escollit Alomar per unanimitat, ha destacat la memòria presentada, que s’alinea totalment amb els objectius del projecte artístic actual de L’Auditori. En la seva proposta, Jordi Alomar fa una reflexió intel·lectual d’alt nivell i un plantejament de modernitat respecte a les línies d’actuació del Museu de la Música i el Centre Robert Gerhard. A criteri de la comissió, ha demostrat l’assoliment de les competències necessàries pel desenvolupament del lloc de treball: la seva visió estratègica, i la capacitat d’implementació de les estratègies per aconseguir el compliment dels objectius, el lideratge, la facilitat de comunicar-se i la flexibilitat.

Nascut a Inca (Illes Balears) el 1985, Jordi Alomar és musicòleg, músic i gestor cultural, combina la recerca amb la docència i la gestió cultural independent. És Titulat Superior en violí i Llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat Autònoma de Barcelona, així com Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona. Vinculat al Centre d’Estudis de Cultura, Política i Societat de la Universitat de Barcelona en sociologia de la música, al llarg de la seva carrera docent ha estat professor al Departament de musicologia del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, al Departament de composició de l’Escola Superior de Música Taller de Músics, al Conservatori Professional d’Eivissa i Formentera així com al Servei d’Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears, on va coordinar el cicle Recorreguts Musicals entre 2009 i 2012. Des del curs 2019-2020 és professor del Departament de producció i gestió de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Compta amb diverses publicacions per la Revista Musical Catalana, la Revista Lluc o l’Editorial Universidad de Granada, entre d’altres.

Ha estat director del festival de música contemporània Encontre Internacional de Compositors entre 2009 i 2012, així com codirector de la Setmana de Música Antiga de la Colònia de Sant Pere entre 2017 i 2019. En l’àmbit de l’art sonor, el seu projecte “Arxiu/s – Art Sonor i pràctiques musicals experimentals a Mallorca 1980-2020” va resultar guanyador de la Crida 2020 de la Direcció general d’arts visuals de l’Ajuntament de Palma, i actualment es troba en fase de preparació d’una gran exposició retrospectiva que tindrà lloc al Casal Solleric durant el primer semestre de 2022. Igualment, ha estat guanyador de l’Art Investigation Programme – Residència d’investigació d’experiències sonores 2021 de Casa Planas – Teatre Principal.

En l’àmbit de les arts escèniques, ha treballat amb diversos projectes, destacant la direcció d’IF Barcelona – Biennal de Teatre Visual i de Figures des de 2015 i la gerència de l’exposició Figures del Desdoblament a Arts Santa Mònica el 2015.

Forma part del Consell Assessor del Consorci de l’Auditori i l’Orquestra des de 2016.

 

Foto Jordi Alomar

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.