Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El MUHBA Oliva Artés inaugura l’exposició ‘Barcelona & futbol. El gran joc social del segle XX’ 

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) inaugura avui, 21 de juliol, a l’espai Oliva Artés (Espronceda, 142-146, cantonada amb carrer Marroc) l’exposició de llarga durada  Barcelona & futbol. El gran joc social del segle XX , que repassa l’impacte del futbol a la ciutat i la seva contribució a la construcció social de Barcelona al llarg del segle XX a través d’obres provinents de diferents arxius, museus i entitats esportives.

La mostra es podrà visitar prèvia reserva al web del MUHBA.  Barcelona & futbol. El gran joc social del segle XX aborda la influència de l’esport de masses per excel·lència a la ciutat des de les seves diferents característiques: capacitat de canvi urbà, forma de sociabilitat, evolució d’espectacle a indústria internacional, creador d’identitat i vertebrador imaginaris comuns, i tanca amb un epíleg que interroga el futur. Amb aquesta exposició, el MUHBA continua amb les seves línies de recerca sobre la història urbana.

Els comissaris de l’exposició són  Xavier Pujades, professor titular en Història de l’Esport (URL), investigador principal del Grup de Recerca i Innovació en Esport i Societat, i  Carles Santacana, doctor en Història, especialitzat en història cultural, historia social de l’esport i història del franquisme.

Dossier de premsa i material gràfic

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.