Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona ret homenatge a l’escriptor Juan Marsé

IMG_3079

Aquest vespre ha tingut lloc l’homenatge de la ciutat de Barcelona a l’escriptor Juan Marsé

L’acte s’ha celebrat a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, just el dia del primer aniversari de la mort de l’autor

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’homenatge que ha comptat també amb l’assistència dels tinents d’alcaldia Jaume Collboni i Joan Subirats i altres regidors i regidores de l’Ajuntament de Barcelona, els seus fills, Berta i Sacha, i els seus nets Guille, Jan, Nadia i Sami.

Durant l’acte, conduït pel periodista i escriptor Juan Cruz, persones molt properes a l’homenatjat com l’escriptor Eduardo Mendoza, Sílvia Querini, que va ser la seva editora a Lumen, i María Fasce, directora literària de l’editorial Lumen, han compartit detalls del temps compartit amb l’autor. Durant l’acte han sonat algunes de les cançons que van ocupar un lloc especial en la banda sonora vital de l’escriptor.

Coincidint amb l’homenatge, la biblioteca El Carmel-Juan Marsé ha inaugurat una exposició sobre la vida de l’autor organitzada per Biblioteques de Barcelona amb la col·laboració de Círculo de Cultura Sinatrahem. L’exposició combina fotografies de l’arxiu familiar de l’escriptor amb textos del seu biògraf, Josep Maria Cuenca. Un dels apartats de l’exposició, que tindrà caràcter itinerant, es deté en la relació de Marsé amb el Carmel. La biblioteca El Carmel-Juan Marsé està especialitzada en novel·la barcelonina contemporània i compta amb un exhaustiu fons de novel·la i narrativa barcelonina des dels inicis del segle XX fins a l’actualitat.

 

Descarrega el fitxer
IMG_3064
Descarrega el fitxer
IMG_3069
Descarrega el fitxer
IMG_3068
Descarrega el fitxer
IMG_3066
Descarrega el fitxer
IMG_3075
Descarrega el fitxer
IMG_3079
Descarrega el fitxer
IMG_3084
Descarrega el fitxer
IMG_3086
Descarrega el fitxer
IMG_3087
Descarrega el fitxer
IMG_3093
Descarrega el fitxer
IMG_3092
Descarrega el fitxer
IMG_3091
Descarrega el fitxer
IMG_3090
Descarrega el fitxer
IMG_3095
Descarrega el fitxer
IMG_3096
Descarrega el fitxer
IMG_3097

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.