Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Elvira Dyangani Ose, nova directora del MACBA

Elvira Dyangani Ose substitueix Ferran Barenblit, que ha estat director del MACBA els darrers sis anys

Llicenciada en BA Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona i amb Diploma d’estudis avançats en Arquitectura, des del 2018 ha estat directora i conservadora en cap de The Showroom a Londres, professora de Cultures Visuals a Goldsmiths, Universitat de Londres, comissària de la Biennal Internacional d’Art Contemporani de Göteborg, conservadora d’International Art de la Tate Modern a Londres entre d’altres responsabilitats

ATENCIÓ MITJANS: El proper dijous 22 de juliol a les 9.30h tindrà lloc a l’auditori Meier( del MACBA la roda de premsa per presentar la nova direcció

 

El Consell General del Consorci del Museu d’Art Contemporani de Barcelona ha nomenat Elvira Dyangani Ose com a nova directora del MACBA. Aquest Consell ha fet seva la proposta del comitè d’experts, que ha valorat de la candidatura guanyadora la voluntat d’aportar “una mirada innovadora sobre el paper del museu en l’escenari local i internacional. Incorporant també una clara voluntat de connexió amb els debats contemporanis sobre el paper de l’art en aquest començament de segle, sense defugir un clar compromís amb les problemàtiques socials que envolten les institucions culturals.

El jurat que ha escollit la proposta ha estat format per membres reconeguts del sector artístic internacional i local: Joan Subirats, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona; Elsa Ibar, directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya; Ainhoa Grandes, presidenta de la Fundació MACBA; María Dolores Jiménez-Blanco Carrillo de Albornoz, directora general de Belles Arts del Ministeri de Cultura; Chris Dercon, president de Réunion des musées nationaux – Grand Palais a París i membre de la Comissió Assessora del MACBA; João Fernandes, director artístic de l’Instituto Moreira Salles de Rio de Janeiro; Ann-Sofi Noring, curadora en cap del Moderna Museet, vicerectora de la Reial Acadèmia Sueca de Belles Arts i presidenta del Comitè Suec de Subvencions Artístiques, i un representant dels treballadors/es del museu.

Elvira Dyangani Ose substitueix Ferran Barenblit, que ha estat director del MACBA els darrers sis anys. El contracte que signa és d’alta direcció i contempla una durada de cinc anys, renovables amb l’acord explícit del Consell General. 

 

CONVOCATÒRIA DE PREMSA: 

El proper dijous 22 de juliol a les 9.30 hores a l’auditori de la sala Meier (plaça Joan Coromines) tindrà lloc la roda de premsa per presentar la nova directora a càrrec de  Natàlia Garriga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya i vicepresidenta 1ª Consorci; Joan Subirats, tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat  de l’Ajuntament de Barcelona; Ainhoa Grandes, presidenta Fundació MACBA i vicepresidenta 3ª Consorci; i María Dolores Jiménez-Blanco Carrillo de Albornoz , directora general de Bellas Artes.

 

Nota de premsa

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.