Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Les 225 Beques ‘Premis Barcelona 2020’ de suport al teixit cultural, educatiu i científic de la ciutat ja tenen projectes guanyadors

Les beques estan impulsades per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) a proposta del Consell de Cultura de Ciutat, i tenen l’objectiu de donar suport al teixit cultural, educatiu i científic en un context de pandèmia

Han estat atorgades per tres jurats especialitzats i independents, que han valorat un total de 2.275 projectes

El 37% de les beques s’han atorgat a dones, mentre que un 31% corresponen a homes i la resta s’han concedit a entitats

El proper dijous 15 de juliol el Teatre Grec serà escenari d’una gala per retre homenatge públic a les persones i entitats guanyadores

ATENCIÓ MITJANS: Per poder assistir a la gala és imprescindible confirmar assistència a premsaicub@bcn.cat

L’Institut de Cultura ha fet pública la resolució definitiva de les Beques Premis Barcelona 2020. Ja es coneixen els 225 projectes premiats en els tres àmbits, quatre línies i quinze modalitats diferents de les beques, pensades per donar suport al teixit cultural, educatiu i científic en el context extraordinari de la pandèmia. La relació completa dels projectes seleccionats es pot consultar al web barcelona.cat/suportalacultura.

El proper dijous 15 de juliol, en una gala al Teatre Grec de Barcelona presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb l’assistència del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, es farà un acte públic de reconeixement a les persones i entitats becades.

Conduïda per Txell Bonet, la gala comptarà amb la participació d’algunes de les persones premiades, en representació del conjunt de becats en els diferents àmbits. Tanit Plana (Cultura), Anna Ballbona (Cultura), Beatriz Liebe (Teatronika, Educació) i Goretti Mallorquí (Ciència) participaran en un diàleg en el que donaran veu a les diferents dimensions temàtiques de les beques.

Suport al teixit cultural i científic

Les beques Premis Barcelona 2020 van ser creades per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) recollint una proposta del Consell de Cultura de la Ciutat, que va decidir transformar els Premis Ciutat de Barcelona en la seva edició de 2020 per tal de reactivar un sector castigat fortament per la crisi sanitària. Les beques s’emmarquen en el tercer paquet de mesures per donar suport al teixit cultural i científic davant les dificultats derivades de la pandèmia.

La dotació pressupostària total de les beques és d’1,6 milions d’euros, amb ajuts de 6.000 ó 10.000 euros per projecte, segons la modalitat. Una partida que se suma als més de 5 milions d’euros de la convocatòria ordinària de subvencions, que té com objectiu donar suport a la promoció d’activitat cultural de la ciutat i que enguany ha recollit també un total de 1.020 projectes.

Els 225 projectes becats han estat seleccionats d’entre un total de 2.275 candidatures. El 86% corresponen a l’àmbit de la cultura, i la resta es reparteixen entre els àmbits de ciència i educació. Des de l’ICUB s’ha decidit donar continuïtat a les Beques, tot i que la nova convocatòria presentarà algunes variacions. Es restringirà a projectes de creació artística, i no substituirà els Premis Ciutat de Barcelona sinó que els complementarà.

Els jurats de les beques

Els tres jurats de les Beques Premis Barcelona 2020 han estat formats per les persones següents:

A proposta del Consell de la Cultura de Barcelona, per l’àmbit de Cultura:

Pilar Cruz Ramón, Arnau Horta Sellarés, Maitane Beaumont, Laura Benítez Valero, Miquel Cabal Guarro, Amadeu Carbó Martorell, Hiuwai Chu, Jordi Fosas Colomer, Oriol Puig Taulé, Cristina Pujades Corbi, Antonio Ramírez González, Cristina Riera Jaume, Marta Selva Masoliver i Israel Solà García.

A proposta del Consell d’Educació de Barcelona, per l’àmbit d’Educació:

Anna Cros Alavedra, Nicolás Barbieri Muttis, Sandra Gimeno Herrera, Lluís Vallvé Cordomí

A proposta del Consell Assessor Científic de Barcelona, per l’àmbit de Ciència:

Michele Catanzaro, Tatiana Kourochkina, Núria Jar Benabarre, David Bueno i Torrens, Maria Heras López

Algunes xifres sobre persones becades i candidates

En aquesta primera edició, el nombre de dones que han aconseguit beca es situa sis punts per sobre del dels homes:

Gràfic gènere beques Premis Barcelona

Pel que fa al conjunt de projectes presentats, el 86% de les propostes pertanyen a l’àmbit de la cultura, un 7% al de l’educació i un 7% al científic. Del total de candidatures, un 20% estaven relacionades amb les arts escèniques, la categoria més nombrosa junt amb les propostes que fan referència a la creació literària i les arts visuals, les de caràcter híbrid i les de contingut relacionat amb la creació audiovisual i musical.

gràfic

Descarrega el fitxer
Nota Premsa Resolució Beques Premis Barcelona 2020 (4)

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.