Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona dedica una placa a l’escriptora Maria Aurèlia Capmany en el 30è aniversari de la seva mort

El proper dijous, 8 de juliol, a les 12 hores, tindrà lloc la descoberta d’una placa d’homenatge a l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, a la façana de la casa on va viure, a la Rambla de Catalunya, 65. La instal·lació de la placa coincideix amb el 30è aniversari de la seva mort, el proper mes d’octubre. A l’acte de descoberta hi assistiran el tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, el regidor del districte de l’Eixample, Jordi Martí, i Anna Capmany, neboda de l’autora.

Maria Aurèlia Capmany (Barcelona, 3 d’agost de 1918 – 2 d’octubre de 1991) és una de les autores de les lletres catalanes més populars del segle XX. Novel·lista, dramaturga i assagista, filla del folklorista Aureli Capmany, l’escriptora va destacar també pel seu activisme cultural i en favor de la igualtat i els drets de les dones, així com per la seva lluita antifranquista.

La instal·lació de la placa literària dedicada a Maria Aurèlia Capmany forma part del desplegament del Mapa Literari de Barcelona, en el qual es localitzen carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors de totes les èpoques i de tots els orígens.   

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.