- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

S’inicien les obres del nou equipament públic que acollirà la Biblioteca de Sarrià

El nou equipament tindrà un pressupost de més de 14 milions d’euros i una superfície de 5.400 metres quadrats

A més de la biblioteca, l’edifici acollirà noves dependències municipals i una sala polivalent

Foto

 

L’Ajuntament de Barcelona va iniciar a finals de juny les obres del nou equipament públic que acollirà la nova Biblioteca de Sarrià que s’ubicarà a la parcel·la situada al passeig de la Bonanova, número 119-121, cantonada amb la plaça de Sarrià, al districte de Sarrià – Sant Gervasi. Les obres estan previstes que finalitzin el mes de juliol de l’any 2023 i tenen un pressupost previst de 14.615.093,90 € (IVA inclòs).

Aquest és un dels projectes destacats en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i una vella reivindicació dels veïns de Sarrià que fa anys que reclamen aquest equipament públic, que es durà a terme d’acord amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona. Aquesta serà la quarta biblioteca del Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

El nou equipament ocuparà en planta una superfície d’uns 1.000 m2 i constarà de planta baixa i tres plantes pis més terrat i acollirà, no només la Biblioteca amb una superfície de 1.600 m2, sinó també una sala polivalent i els serveis tècnics del Districte, de manera que es convertirà en un espai sociocultural de referència per als ciutadans i les entitats del barri. En total, 5.397 m2 construïts.