Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Concurs Internacional de Música de les Corts arriba a la 17a edició

El Concurs Internacional de Música de les Corts (CIM) se celebrarà del 5 al 10 de juliol de 2021 en diferents equipaments del districte

El certamen estimula i dona suport a joves intèrprets en la seva carrera musical, difon la música clàssica a partir de joves generacions i estableix un marc cultural de difusió musical a les Corts

 

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Districte de les Corts, el centre d’estudis musicals A Tempo, i l’associació Per l’altre cor cremat de Barcelona – ajut al quart món- presenten la 17a edició del Concurs Internacional de Música de les Corts, que se celebrarà a partir del 5 de juliol a la ciutat i, en concret, en diferents equipaments del districte de les Corts.

Aquest és un concurs obert a intèrprets joves, d’entre 18 i 35 anys, que comencen la seva carrera i, per això, es tracta d’un certamen que persegueix l’objectiu d’estimular aquest col·lectiu i donar-hi suport. També és un espai per a l’impuls de la interpretació musical i la difusió de la música clàssica a partir del treball que desenvolupen les joves generacions. I per últim, estableix un marc cultural de difusió musical al territori de les Corts, contribuint al foment de la cultura de proximitat, a la descentralització i a donar més visibilitat a les iniciatives culturals que es porten a terme als territoris de la ciutat.

Enguany el concurs compta amb 47 participants, provinents de Catalunya (15), resta d’Espanya (11), Europa (7), Amèrica (1) i Àsia (3).

El concurs té dues categories, instrumental i de cant. Dins de la categoria d’instrumental poden concursar solistes i també conjunts de cambra amb un màxim de cinc membres. El concurs es desenvoluparà entre el 5 i el 10 de juliol en tres fases:

  • Fase de selecció: Tindrà lloc al centre cívic Josep M. Trias i Peitx (Riera Blanca, 1), entre el 5 de juliol (categoria instrumental) i el 6 de juliol (categoria cant) amb repertori lliure. S’hi escolliran 16 intèrprets (8 de cada categoria) que passaran a la fase de concert.
  • Fase de concert: Es portarà a terme al centre cívic Can Deu (pl. de la Concòrdia 13). Els dies d’audicions seran el 7 de juliol, a les 18 h (en la categoria d’instrumental) i el 8 de juliol, a les 18 h (en la categoria cant). En aquesta fase se seleccionaran 8 intèrprets, 4 de cadascuna de les categories, que passaran a la fase final. Per assistir com a públic, cal fer reserva prèvia.

Reserva per a la fase instrumental:

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/candeu/p/41891/fase-de-concert-categoria-instrumental

Reserva per a la fase de cant:

https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/candeu/p/41892/fase-de-concert-categoria-de-cant

  • Fase final: El dissabte 10 de juliol, a les 18 h, se celebrarà a l’Auditori AXA (Diagonal, 547) la fase final del concurs, en la qual els 8 finalistes presentaran el seu repertori escollit. El veredicte del jurat i el lliurament dels premis tindrà lloc el mateix dia. Per motius d’aforament degut a la covid-19, és necessari fer la reserva prèvia. Per sol·licitar la invitació, cal enviar un correu electrònic a comunicaciolescorts@bcn.cat, indicant el Nom, cognoms i telèfons de cadascuna de les persones assistents. Rebreu resposta al mail amb totes les indicacions i informació necessària. Les invitacions es poden sol·licitar fins dijous 9 de juliol a les 12 h.

La 17a edició d’aquest concurs inclou premis especialment rellevants, com són, en la categoria instrumental i de cant, 3.000 € per a les persones guanyadores, mentre que els i les finalistes de cada categoria, a banda de poder per participar en diversos cicles musicals, n’obtindran 1.000 €.

S’atorgarà també un premi especial consistent en un book fotogràfic en estudi realitzat per Antoni Bofill a les persones guanyadores, i el premi del públic, In Memoriam Oroitz Maiz Morea (1984-2015) al qual optaran els finalistes, que serà escollit pel públic durant la fase final.

 

Descarrega el fitxer
Dossier de Premsa 17a edició CIM

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.