Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Els museus de Barcelona multipliquen l’oferta cultural d’estiu de la ciutat, amb més de 200 activitats per a tots els públics

Els equipaments municipals, consorciats i privats de la ciutat complementen la seva oferta expositiva amb tallers, visites guiades, cinema i música, amb una programació pensada per arribar a públics de totes les edats

Les activitats tindran lloc des de finals de juny i fins a mitjans de setembre; moltes es faran en horari de vespre i nit, i aprofitaran els espais exteriors dels equipaments

Entre les propostes, quatre museus es coordinen per celebrar la cinquena edició del Museum Quiz Summer Tour, un trivial per equips que es disputarà del 30 de juny al 21 de juliol

 

Més de 200 activitats organizades pels museus i altres equipaments de Barcelona multiplicaran l’oferta cultural de la ciutat aquest estiu. La major part de centres públics, consorciats i privats han preparat una programació àmplia i diversa tant pel tipus de propostes com per l’espectre de públic al que s’adrecen. Amb la intenció de fer propostes que puguin agradar a tothom, el catàleg d’activitats va des de projeccions de cinema fins a concerts i recitals de poesia, cursos i tallers, visites guiades i dinamitzades, jornades de portes obertes, i fins i tot jocs de pistes i de trivial. Moltes de les activitats, tant les destinades al públic familiar com les pensades per al públic adult, suposaran una excel·lent oportunitat per descobrir o redescobrir el valuós i variat patrimoni de proximitat de la ciutat de Barcelona.

Una gran part de les 200 activitats previstes, com per exemple la majoria de les visites guiades, es portaran a terme en més d’una ocasió. Per poder-les gaudir es recomana consultar prèviament la web de l’equipament o contactar-hi per telèfon: en molts casos es precisa de reserva prèvia o els aforaments són limitats. Totes les activitats seguiran estrictament les disposicions sanitàries, i és possible que els espais prenguin mesures anticovid específiques per a aquell acte o iniciativa.

bornCCM210515_138

Entre les activitats destacades, durant el mes de juliol el  El Born Centre de Cultura i Memòria programarà unes visites exprés titulades Cacau, xocolata i adrogueries a la Barcelona de 1700, i a l’agost les visites guiades desvetlaran al públic tots els detalls de les Postals i tavernes a la Barcelona de 1700. L’espai també oferirà itineraris nocturns, la visita dinamitzada per a tots els públics Un passeig en família pel 1700, i diferents tallers. Així mateix, de l’1 al 4 de juliol acollirà la representació Els colors de la pluja, que combina teatre, poesia escènica i cançó d’autor, i el 7 de juliol hi tindrà lloc la performance artística titulada Som aquí per a millorar les nostres vides.

Molt a prop d’El Born CCM, però amb una temàtica ben diferent, el Museu de la Xocolata organitza aquest estiu un taller de piruletes, pensat per a participants més grans de 6 anys, mentre que el Museu Etnològic i de Cultures del Món oferirà tres visites, seguides de tallers: Va de màscares i superpoders! Un viatge per Àfrica i Oceania; Què bèstia! El vincle entre animals i humans a través de les cultures; i Tothom juga! Jocs del món i d’ahir i avui.

Les diferents seus del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) també estaran molt actives aquests mesos. Entre les propostes, hi ha el 8è Cicle Història i Música de Barcelona, amb concerts a la plaça de la Natura entre el 25 de juny i el 16 de juliol; el cicle de cinema a la fresca al Park Güell Retratar Barcelona al llindar del segle XXI, del 29 de juny al 13 de juliol; i el trekking urbà Barcelona en diagonal, que es portarà a terme del 8 al 22 de juliol.

Un altre espai amb d’activitats preparades per passar-ho bé i aprendre durant l’estiu és el Museu Marítim de Barcelona (MMB). Aquest equipament programa dos itineraris per mar, un a bord d’un veler tradicional i un altre amb l’històric pailebot Santa Eulàlia, i també posa en marxa l’escape room virtual Mar endins… guardes del temps.

Museum Quiz Summer Tour

El MMB és protagonista també d’una altra de les activitats destacades de la programació. Conjuntament amb el Jardí Botànic de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el Museu d’Arqueologia de Catalunya munten la cinquena edició del trivial cultural per equips Museum Quiz Summer Tour. Es disputarà cada dimecres entre el 30 de juny i el 21 de juliol a cada un dels quatre museus participants. És una activitat inspirada en el pub quiz, concurs de preguntes i respostes que es juga als pubs de Gran Bretanya. El responsable de conduir i animar les sessions serà l’actor i còmic Alberte Montes. El Museu de Ciències Naturals també organitzarà altres jocs aquests mesos, especialment dirigits a la canalla, així com tallers, itineraris guiats, i un espai de lectura per als infants sobre pol·linitzadors. També en l’àmbit de la ciència, a CosmoCaixa s’hi podrà trobar una àmplia oferta de visites comentades a les seves sales, tallers infantils, i les nits de ciència i ficció CosmoNits. I el Centre d’Art La Capella, entre d’altres iniciatives, el 9 i el 14 de juliol oferirà l’activitat familiar Què s’amaga dins el nostre cos?, un viatge cap a allò microscòpic que ens constitueix i ens dona vida.

Un altre espai que també programarà tallers pensats per als menuts serà el Museu de la Música, en concret un sobre percussions de Corea i un altre d’experimentació a partir de la música vocal africana. I ja que enguany hi haurà Jocs Olímpics —els de Tòquio, aplaçats l’any passat a causa de la pandèmia—, s’escau de visitar el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samarach, on hi haurà l’exposició Tokyo 2020. L’esport com a eina per canviar el món. Els nens i les nenes que tinguin entre 6 i 12 anys podran fer-hi l’activitat Penja la teva samarreta olímpica.

monestir-pedralbes-claustre

Música en espais amb encant

Al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes es podrà gaudir de quatre Vespres musicals durant el mes de juliol, i el Palau Güell també acollirà concerts el mateix mes en el marc de Les Nits del Palau, un esdeveniment que inclou una visita guiada exprés a la construcció dissenyada per Antoni Gaudí. La Casa Vicens, el primer habitatge que va signar l’arquitecte, serà l’escenari de dos concerts de Perdi Rominger, els dies 10 de juliol i 18 de setembre. Al Castell de Montjuïc tampoc hi mancarà la música en directe, i el 28 de juny s’hi farà una sessió de Poetry Slam. Als peus de la mateixa muntanya, a la Fundació Mies van der Rohe, hi haurà actuacions el 5 de juliol i 20 de setembre. De la Mies van der Rohe també destaca la seva programació de cinema, Pantalla Pavelló. El Museu d’Història de Catalunya s’omplirà de música amb el cicle de concerts Dones de la Mediterrània. I també en l’apartat d’espais emblemàtics i amb encant, l’empresa Cases Singulars oferirà aquest estiu visites de nit a la Biblioteca Pública Arús, la Llotja de Mar, la Casa Rocamora i la Casa Amatller.

Casals, jornades i festivals

L’oferta estiuenca dels museus i equipaments culturals de Barcelona va encara més enllà. Alguns d’ells, a més d’altres activitats, també organitzen casals d’estiu. El Museu Egipci, per exemple, fa diferents casals adreçats al públic infantil relacionats amb la temàtica de l’espai, i també un curs/taller per al públic adult. El Museu del Disseny de Barcelona proposa casals creatius al voltant de temes com la literatura, la música, l’art o el disseny adreçats a nens i nenes i adolescents. Per la seva banda, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) proposa a casals i esplais l’activitat titulada Mapejar el barri a través del cos, i duu a terme el taller i visita Produir coses que ningú demanava. El darrer dia de juliol, el Museu Frederic Marés organitzarà la visita taller per al públic familiar D’auca en auca i tiro perquè em toca, mentre els dies 7 i 8 del mateix mes, la Fundació Joan Brossa portarà a terme la seva VII Jornada Educativa Entreacte, per compartir experiències i donar veu als alumnes, als docents, als creadors i als agents culturals amb els quals hem treballat durant el curs. A la Mies van der Rohe tindrà lloc el 26 de juny la inauguració de la XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme.

L’Arts Santa Mònica viurà també un estiu intens: entre altres propostes, el mes de juliol oferirà el festival internacional d’art contemporani i benèfic Kronos Art Barcelona, i el festival de fotografia emergent Art Photo Bcn.

La descripció ampliada de totes aquestes activitats es pot consultar als webs dels respectius equipaments, i també al de l’Institut de Cultura de Barcelona.

Descarrega el fitxer
museu-xocolata-taller-piruletes
Descarrega el fitxer
mmb-itinerari-mar-pailebot-santa-eulalia
Descarrega el fitxer
muhba-cinema-fresca-park-guell

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.