Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Sala Barcelona omplirà de concerts les sales de la ciutat i el Castell de Montjuïc

L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) en cooproducció amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) s’uneixen de nou per impulsar una tercera edició de Sala Barcelona

Una edició híbrida amb una programació eclèctica que tindrà lloc al juliol a les sales de concerts de la ciutat i a l’agost al Pati d’Armes del Castell de Montjuïc

Més de 50 actuacions a preus populars, entre 10 i 18€, des de l’1 de juliol fins al 29 d’agost per facilitar l’accés a la cultura a la ciutadania

Més informació i venda d’entrades a www.salabcn.cat

C8E887CA-8083-4114-8AD5-FE0C539E86C7

Després de més d’un any de pandèmia, on la situació al sector de la música en directe segueix essent crítica, l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona, impulsem de nou el cicle de concerts Sala Barcelona. Una nova edició d’estiu per tal de donar suport al teixit de les sales de concerts de la ciutat i facilitar l’accés a la cultura a preus populars.

Per a aquesta tercera edició plantegem un pas més enllà i Sala Barcelona tindrà lloc durant els mesos de juliol i agost en un format híbrid:

–       Durant el mes de juliol es programaran concerts a les sales de Barcelona que participen en el projecte.

–       Durant el mes d’agost es programaran concerts a l’aire lliure al Pati d’Armes del Castell de Montjuïc de dijous a diumenge, amb un aforament reduït de màxim 400 persones.

Els preus de les entrades estan compresos entre els 10€ i els 18€.

La inversió total del programa és de 296.450 euros, dels quals 200.000 euros són aportats per l’Institut de Cultura de Barcelona i la resta provenen del taquillatge i el patrocini. Un cicle amb prop de 50 actuacions en directe, la majoria a sales de concerts i un total de 17 jornades al Castell de Montjuïc. La programació prevista serà de dijous a diumenge durant els mesos de juliol i agost de 2021.

Objectius de Sala Barcelona:

1.- Donar visibilitat i suport a les sales on neix i batega l’escena musical de la ciutat, que aquesta crisi no deixi sense escenaris a tants músics que els necessiten.

2.- Reactivar els concerts, donar suport i generar activitat entre els agents més fràgils de la cadena de la música en directe.

3.- Oferir al públic habitual de les sales de Barcelona una programació de concerts a preus assequibles, els quals no seria possible de realitzar sense la col·laboració de projectes com Sala Barcelona.

4.- Fer d’agent vertebrador entre tots els professionals que formen part de la creació d’un concert: des d’acomodadors a programadors, a artistes i tècnics de so.

El projecte farà viable tornar a programar al juliol, quan les limitacions a les sales faran encara inviables molts concerts per les restriccions d’aforament i les mesures sanitàries a espais interiors.

Tots els concerts seran amb el públic assegut. Les adquisicions d’entrades que es facin en una mateixa compra, fins a un màxim de 6 persones, podran acomodar-se juntes en les taules i cadires de l’espai, sempre que arribin i entrin juntes.

Sala Barcelona presenta un cartell tan eclèctic com les sales de concerts de la ciutat. Molts dels programadors i programadores d’aquests espais han treballat en les propostes d’aquesta singular programació. Els preus de les entrades estan entre els 10€ i els 18€ per tal de garantir un preu assequible i afavorir l’assistència del públic.

Actualment l’ASACC està formada per un total de 90 sales arreu de Catalunya. De les quals, 45 són a la ciutat de Barcelona i 29 són de petit aforament.

Les sales que participen a Sala Barcelona són: EL PARAIGUA, FREEDONIA, GARAGE 442, LA DESKOMUNAL, LA NAU, MARULA CAFÉ, METEORO, MILANO JAZZ CLUB, SALA APOLO, SALA BARTS, SALA BÓVEDA, SALA TARO, SALA UPLOAD, SIDECAR, SINESTESIA, TALLER DE MÚSICS 24, VOL i WOLF.

AVANÇAMENT PROGRAMACIÓ ARTÍSTICA JULIOL A LES SALES:

1 de juliol – Vietnam Keed – Sala Taro
2 de juliol – Evripidis and His Tragedies + DJ Dani Cantó – Meteoro
3 de juliol – Alex Zayas – El Paraigua
4 de juliol – Lu Rois – Sidecar
8 de juliol – Alba Carmona + Sol Escobar – Sala WOLF
10 de juliol – Blues Captain – El Paraigua
11 de juliol – Le Nais – Sidecar
11 de juliol – Jean Toussaint Quartet – Milano Jazz Club
16 de juliol – Al-V – Sala Taro
18 de juliol – Kòt Lapè – Taller de Músics 24
18 de juliol – Xavier Calvet – Sidecar
18 de juliol – Juliette Robles – Taller de Músics 24
18 de juliol – The Lions Constellation – VOL
23 de juliol – Obscure (Tributo a The Cure) – Sala Bóveda
24 de juliol – Sin City (Tributo a AC/DC) – Sala Bóveda
25 de juliol – Milena Casado Trio – Milano Jazz Club
19 de juliol – Tori Sparks – Sinestesia
31 de juliol – Les Fourchettes – Sinestesia

**La resta de concerts es confirmaran pròximament**

PROGRAMACIÓ AL CASTELL DE MONTJUÏC:

31 de juliol – The Gramophone Allstars Big Band + Arnau Obiols DJ
1 d’agost – Ikram Bouloum + JUDDER + MBODJ
5 d’agost – I’M A SOUL WOMAN + SAMA YAX
7 d’agost – MCENROE + Galgo Lento + Gatasanta DJ
8 d’agost – Meinstein + Richard DJ
12 d’agost – DANI + YUDI SAINT X
13 d’agost – Axolotes Mexicanos + Rombo + Oniria Sister DJ
14 d’agost – Niña Coyote eta Chico Tornado + Pinpilinpussies
15 d’agost – El Último Vecino + Nueve Desconocidos + DJ Shak
19 d’agost – Joan Colomo ‘La Radiofórmula’ + Buffetlibre DJ
20 d’agost – Futuro Terror + Algara + DJ Albita Meteoro
21 d’agost – Ginebras + Monterrosa + Chica B DJ
22 d’agost – Conttra + Paula Peso + Katmandü DJ
26 d’agost – Mujeres + Sweetamarindo DJ
27 d’agost – Fasenuova + Anatomía Humana Desmontable + Coco The Coconut DJ
28 d’agost – Kokoshca + TWIN + Nacho Ruiz
29 d’agost – Seward + Ylia + Lucient DJ

Mesures sanitàries a Sala Barcelona

S’articularan els mitjans necessaris per a dirigir els fluxos de públics cap a la taquilla, lloc d’actuació, banys i espais d’ús comú, garantint la no interferència entre sentits d’entrada-sortida / anada-tornada, així com la distància de separació mínima d’un metre entre corredors, sempre que sigui possible, evitant aglomeracions.

Caldrà vetllar pel manteniment de distàncies de seguretat en tot moment. Es col·locaran en les entrades de l’espai, a la disposició del públic, dispensadors de gel hidroalcohòlic, amb activitat viricida. Així mateix, la sortida del públic, al final dels concerts, ha de realitzar-se de manera escalonada per zones, garantint la distància entre persones.

L’ús de mascareta és obligatori per accedir al Castell de Montjuïc, per a l’ús dels lavabos i per a qualsevol desplaçament dins el recinte. A les sales l’ús de mascareta és obligatori sempre a excepció del moment de consumició de menjar i begudes.

S’acomodarà als espectadors segons la disponibilitat d’aforament permesa per llei.

Decarrega fotos del castell aquí

Descarrega fotos en HD artistes sales aquí

Vídeo de la roda de premsa

Descarrega el fitxer
CAF83F1D-D855-4CFB-BAF9-784256F4F1B0
Descarrega el fitxer
A24E821B-E484-4F8F-8035-7234DA9688D1
Descarrega el fitxer
62A011C4-9413-43A9-825D-20874201E8E2

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.