Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Flama del Canigó, inici de Sant Joan, arriba a Barcelona

Demà dimecres, 23 de juny, a partir de les 17 hores, tindrà lloc l’acte de rebuda de la Flama del Canigó a la Plaça del Rei. Durant aquest acte, que fa més de cinquanta anys que se celebra a la ciutat de Barcelona, la Flama serà rebuda de manera solemne, per part dels Gegants de la Ciutat, els Capgrossos Macers i l’Àliga de la Ciutat. En aquesta ocasió, igual que l’any passat, es farà de manera excepcional a la Plaça del Rei i es podrà accedir amb reserva prèvia i seguir en directe pel Facebook de Cultura Popular Barcelona.

La rebuda començarà amb un concert de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona. Després de l’encesa del peveter, els representants de cada barri pujaran a l’escenari per agafar el foc que encendrà les fogueres de tota la ciutat. Aquest foc és sorgit de cim del Canigó, i en una sola nit s’estén per tots els territoris de parla catalana per encendre-hi fogueres en un ritual que se celebra des del 1955.

A Barcelona, enguany s’encendran diverses fogueres i peveters per diferents barris de la ciutat. A mesura que la normativa ho ha permès , s’ha estat treballant amb les diverses entitats per organitzar les fogueres i revetlles que es podran veure en diversos barris. Trobareu tota la informació actualitzada al web de Sant Joan.

ATENCIÓ MITJANS
Els mitjans interessats en cobrir-ho presencialment, es poden acreditar enviant un mail a premsaicub@bcn.cat

 

Material gràfic

Més informació sobre la rebuda de la Flama

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.