Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona ret homenatge a l’escriptor Carlos Ruiz Zafón

Aquesta tarda el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit l’acte d’homenatge a l’escriptor Carlos Ruiz Zafón, coincidint amb el primer aniversari de la seva mort. A l’acte hi han participat Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Jose Creuheras, president del Grup Planeta, i MariCarmen Bellver, vídua de l’escriptor.

9DAD8BF4-EDB6-4E9A-9CE8-23AC0FCE8546

L’homenatge, que ha estat plantejat com un tribut de la ciutat a un dels seus escriptors més estimats, hi han intervingut persones molt properes a Ruiz Zafón, com els periodistes Josep Cuní, Sergi Dòria i Sergio Vila-Sanjuán, l’escriptor Eduardo Mendoza, l’agent literària Antonia Kerrigan i l’editor Emili Rosales, que han recordat la figura i obra de l’autor desaparegut.

Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 25 de setembre de 1964 – Los Ángeles, 19 de juny de 2020) és un dels autors més reconeguts de la literatura internacional dels nostres dies i l’escriptor espanyol més llegit en tot el món després de Cervantes. Les seves obres s’han traduït a més de 50 idiomes. L’any 1993 es va donar a conèixer amb “El príncep de la boira”, que forma, juntament amb “El Palau de la Mitjanit” i “Les llums de setembre”, la “Trilogia de la Boira”. L’any 1998 arriba “Marina”. El 2001 publica “L’ombra del vent”, la primera novel·la de la saga d'”El cementiri dels llibres oblidats”, que inclou “El Joc de l’Àngel”, “El presoner del Cel” i “El laberint dels Esperits”, un univers literari que ha esdevingut un dels grans fenòmens de les lletres contemporànies als cinc continents.

Imatge gràfica

Vídeo la Barcelona de Ruiz Zafón

Vídeo Ruiz Zafón i els seus lectors

Video de l’homenatge

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.