Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació del 42, el nou Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona

Ricard Ruiz Garzón és el comissari del festival que celebrarà la primera edició del 3 al 7 de novembre a Fabra i Coats 

El 42 recull l’efervescència de les narratives no realistes dels últims anys, i ja hi han confirmat la seva assistència prop d’un centenar d’autores i autors de tot el món 

El proper dijous, 17 de juny, a les 12.30 hores, a l’ Espai LAB de la Virreina (La Rambla, 99) tindrà lloc la roda de premsa de presentació del 42, el nou Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona. La presentació anirà a càrrec del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, i el comissari del nou festival, Ricard Ruiz Garzón.

Amb la creació del 42, Barcelona, Ciutat Literària de la UNESCO, amplia la seva extensa oferta de festivals literaris, integrada entre d’altres pels dedicats a la novel·la negra i la poesia. El nou festival neix en un moment de gran efervescència de les narratives no realistes, un fenomen que ha arribat a àmbits de creació tan diversos com les sèries de televisió, el cinema, els videojocs i, d’una manera molt destacada, també a la literatura.

La primera edició del 42 tindrà lloc del 3 al 7 de novembre a la Fabra i Coats de Barcelona, i inclou lacreació d’uns nous premis literaris per guardonar les obres més destacades del gènere. Aquest és l’únic festival literari de pes dedicat a les literatures no realistes a Catalunya, i a l’estat espanyol només n’hi ha un altre de comparable, el Celsius, d’Avilés. Prop d’ un centenar d’autors i autores del gènere fantàstic d’arreu del món han confirmat ja la seva assistència al nou esdeveniment barceloní, una dada reveladora de l’expectació generada.

ATENCIÓ MITJANS:

Els periodistes que vulguin seguir la roda de premsa de forma presencial han de confirmar assistència apremsaicub@bcn.cat

La roda també es podrà seguir en directe a través de la web de Barcelona Cultura
https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/es

Els periodistes que desitgin fer les seves preguntes via WhatsApp podran fer-ho al telèfon 678 479 229. Caldrà que s’identifiquin amb nom i mitjà.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.