Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Biennal Ciutat i Ciència es consolida com el gran esdeveniment de cultura científica a Barcelona en la seva segona edició

 

Durant sis dies, i malgrat el manteniment de les restriccions sanitàries,  s’han programat al voltant de 250 activitats adreçades a un públic transversal pensades per democratitzar la ciència

L’esdeveniment deixa un llegat important. S’ha generat un repositori de 60 vídeos de debats sobre temes d’actualitat científica, una valuosa eina de divulgació a l’abast de tothom

La 14a Festa de la Ciència posa avui el punt final a la segona Biennal Ciutat i Ciència. Durant sis dies, Barcelona ha acollit més de 250 activitats pensades per a tot tipus de públics amb la voluntat d’a propar la ciència a la ciutadania i democratitzar-ne l’accés. El programa s’ha clausurat avui amb la 14a Festa de la Ciència, amb una excel·lent acollida per part del públic i un format diferent al de la primera edició del 2019 a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia.

En el transcurs de la Festa de la Ciència, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, ha valorat de manera “molt positiva” el conjunt de la Biennal, “perquè, tot i el manteniment de les restriccions d’aforament i accés, ha significat la consolidació de l’esdeveniment més important de cultura científica de la nostra ciutat. D’aquesta manera  es confirma l’ aposta decidida que ha fet l’Ajuntament per la política científica, sens dubte un nou àmbit de polítiques locals que volem reforçar i cuidar especialment”.

La Biennal Ciutat i Ciència va néixer l’any 2019 amb un clar objectiu: treure la ciència del que tradicionalment se n’han considerat els seus espais naturals, com les universitats i els centres d’investigació, i portar-la als carrers i a les places. En paraules de Joan Subirats, el que es volia és “fer que la ciutadania es trobi a la ciència i els seus debats a peu de carrer i aconseguir que ningú hagi de travessar cap llindar per acostar-se als temes científics”.

En aquesta nova edició, l’Ajuntament ha comptat amb 40 entitats col·laboradores. Les activitats han obtingut una excel·lent rebuda per part dels assistents. I han generat un valuós repositori amb més de 60 vídeos de debats sobre actualitat científica que ja estan disponibles a la web ( https://www.biennalciutaticiencia.barcelona/ca ), “un material molt interessant per difondre com a eina de divulgació per a la cultura i l’educació científiques a Barcelona i a fora”, com valora Joan Subirats.

En un any marcat pels dubtes i incerteses derivats de la pandèmia, la Biennal ha tingut com a eix vertebrador el concepte dels límits: des de la biogenètica i la transformació de la vida, fins als límits de la mort, l’exploració de l’espai i dels recursos naturals, i un èmfasi especial a les qüestions relacionades amb l’alimentació, atès que Barcelona és Capital de l’Alimentació Sostenible 2021. La Biennal acomiada la segona edició com un gran espai de referència per a l’apropament de la ciència a la ciutadania , amb la voluntat de seguir-lo eixamplant en futures convocatòries, sense les restriccions d’aforament i accés que ha calgut seguir en aquesta edició.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.