Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El 19 de juny torna l’In Museu amb 129 visites a les bambolines dels museus de Barcelona

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museu Marítim s’incorporen a la cinquena edició de l’In Museu, que permet conèixer l’interior de catorze centres patrimonials de la ciutat

Aquest any hi ha un augment rècord del nombre de visites: fins a 21 en 129 sessions i horaris variats, majoritàriament de matí, però també de tarda. En total s’ofereixen 1.181 places

Totes les activitats són gratuïtes i cal fer reserva prèvia a través del web barcelona.cat/inmuseu

 

El proper 19 de juny torna l’In Museu en la seva cinquena edició, amb la participació de catorze centres de disciplines variades, repartits per diversos barris de Barcelona. Aquest any hi ha un augment rècord del nombre de visites disponibles: fins a 21 en 129 sessions i horaris variats, majoritàriament de matí, però també de tarda. En total el nombre de places disponibles és de 1.181. L’In Museu és una activitat presencial i gratuïta, però és necessari fer una reserva prèvia a barcelona.cat/inmuseu des d’avui, dimecres 9 de juny.

Aquest any s’hi incorporen dos nous museus: el Museu d’Arqueologia i el Museu Marítim, a més de la descoberta del Barceloneta I, la darrera primícia de l’exposició permanent del MUHBA. També hi participen el Castell de Montjuïc, El Born CCM, la Fundació Joan Miró, el MACBA, el Centre de Col·leccions del MUHBA, el Museu de la Música, el Museu del Disseny, la Seu Parc de Montjuïc del Museu Etnològic i de Cultures del Món, el Museu Frederic Marès, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

L’In Museu és una iniciativa de l’Institut de Cultura de Barcelona a través de la Direcció de Memòria, Història i Patrimoni que convida a visitar els museus per dins, per viure’n el dia a dia i descobrir com s’hi treballa. Els professionals dels centres de referència de la ciutat obren pas als visitants a les zones restringides dels equipaments per mostrar el patrimoni que habitualment el públic no pot veure: fons de les col·leccions, reserves, tallers de restauració, biblioteques, arxius, laboratoris, etc.

Aquesta jornada esdevé una oportunitat única de travessar, en grups reduïts, portes tancades i ser acollit per guies especialitzats, conservadors, restauradors, arxivers o historiadors, amb la voluntat de compartir la passió per la seva feina. I també de descobrir els secrets de les seves professions i adquirir nous coneixements tant sobre la seva labor com sobre la dels equipaments de difusió de la cultura i de conservació del patrimoni on treballen. En definitiva, de tenir l’ànima dels museus a tocar.

L’In Museu d’enguany es realitza en condicions especials per garantir la seguretat sanitària durant la visita en tots els equipaments.

Centres participants

  • Castell de Montjuïc: Visites a l’accés a espais restringits d’aquest monument com ara els calabossos o les casernes.
  • El Born Centre de Cultura i Memòria: Per aprofundir en la memòria de la ciutat i conèixer de prop els jaciments amb conservadors i arqueòlegs.
  • Fundació Joan Miró: Per descobrir amb els tècnics del museu, l’exposició temporal i el paper cabdal de l’ADLAN i Miró en la modernitat cultural a la Barcelona dels anys trenta.
  • MACBA: Per endinsar-se en la part no pública en companyia d’especialistes: la reserva, els tallers, l’arxiu i la biblioteca.
  • MUHBA: Historiadors, arqueòlegs i conservadors presenten el Barceloneta I, les restes d’un vaixell del segle XV que s’acaba d’incorporar a l’exposició permanent.
  • MUHBA – Centre de Col·leccions: Per seguir el procés des de que arriba una peça arqueològica provinent d’una excavació fins que s’exposa o s’emmagatzema.
  • Museu d’Arqueologia de Catalunya: Per fer un recorregut pels espais representatius de l’activitat de preservació, conservació i documentació de les col·leccions del museu.
  • Museu de la Música: Per descobrir, amb el guiatge dels els tècnics especialistes, les necessitats de conservació preventiva d’instruments de tota mena, mida i procedència.
  • Museu del Disseny de Barcelona:  Per conèixer la seva infraestructura i els processos de conservació, i restauració amb l’equip del Departament de Col·leccions.
  • Museu Etnològic i de Cultures del Món – Seu Parc Montjuïc: Els tècnics del museu explicaran els recursos museogràfics que utilitzen, aplicats a les peces d’etnologia per tal d’entendre-les i explicar-les millor.
  • Museu Frederic Marès: Observació in situ de petites intervencions de l’equip de restauració, a través d’un recorregut guiat per les sales del museu.
  • Museu Marítim de Barcelona: Per accedir a espais no visitables que formen part imprescindible del museu, i que garanteixen la conservació, restauració i cura de la seva col·lecció.
  • Museu Nacional d’Art de Catalunya: Per conèixer les interioritats de l’equipament de referència de l’art català en companyia dels professionals del museu.
  • Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes: Recorregut guiat a través d’un monestir que és, alhora, un equipament museístic i la casa d’una comunitat religiosa.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.