Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de les exposicions de Patricia Dauder, Andreas M. Kaufmann i Marcelo Expósito a La Virreina Centre de la Imatge

Dijous 10 de juny, a les 11 hores, es presentaran les exposicions Sòl i subsol, de Patricia Dauder, comissariada per Carles GuerraSobre colors, gestos i transformació, d’ Andreas M. Kaufmann, comissariada per Valentín Roma, i Nova Babilònia. Designar o no un treball com a art és una decisió tàctica, de Marcelo Expósito, comissariada per Cuauhtémoc Medina i Valentín Roma. La roda de premsa, que tindrà lloc al pati de La Virreina Centre de la Imatge, anirà a càrrec dels tres artistes, de Carles Guerra i del director de La Virreina Centre de la Imatge.

Sòl i subsol , de Patricia Dauder, es configura a partir de quatre obres: Weather Sticks (2018), 60 peces de ceràmica pigmentada; Groundworks – Documents (2021) una projecció de 80 diapositives que són el testimoni de l’acció que Dauder va dur a terme l’estiu del 2015; Seccions (2021), una instal·lació de 40 imatges estampades amb procediment litogràfic sobre paper japonès, i la pel·lícula inèdita Insulana (2021), realitzada en S16 mm i transferida a 35 mm.

La mostra d’Andreas M. Kaufmann (Zuric, 1961) aplega la instal·lació 13 Blind Men Walking (2021), l’escultura electrònica Public Monument: Carlos (1998) i el projecte en curs Innocent Colors (2009-2011). Es tracta d’un tríptic que investiga, respectivament, les dislocacions sensorials, les formes expressives a l’espai públic, i les relacions entre informació, propaganda i fotografia.

Nova Babilònia. Designar o no un treball com a art és una decisió tàctica és la primera retrospectiva completa de la trajectòria artística de Marcelo Expósito (Puertollano, 1966). Reuneix els seus primers treballs editorials i videogràfics, realitzats durant la primera meitat dels vuitanta; les seves investigacions entorn dels imaginaris visuals del franquisme, desenvolupats als noranta; la seva exploració sobre les gramàtiques dels moviments socials, dels dos mil, així com un diversos projectes específics duts a terme amb motiu d’aquesta exposició.

ATENCIÓ MTIJANS
Confirmar assistència a la roda de premsa a: Laia Carbonell – 677441414 / 933161156 – lcarbonellf@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.