Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Castell de Montjuïc recrea el seu passat més recent a l’exposició “BCN, 1965-1975. Una mirada des de la intel·ligència artificial”

La mostra, comissariada per Estampa, proposa un recorregut històric al Castell mitjançant un sistema d’exploració d’imatges basat en la intel·ligència artificial

Des d’avui i fins al 13 de febrer de 2022 es podrà recuperar l’època compresa entre el 1965 i 1975 en la qual la fortalesa acollia un museu militar i la muntanya perdia els últims habitants de les barraques  

 

El Castell de Montjuïc presenta l’exposició «BCN, 1965-1975. Una mirada des de la intel·ligència artificial», que rememora el Montjuïc i la Barcelona de fa aproximadament cinquanta anys. Amb la muntanya de Montjuïc com a eix conductor, proposa una visita a la Barcelona del tardofranquisme a través d’imatges d’arxiu. La mostra es podrà visitar a la Sala 20 del Castell des d’avui, 28 de maig de 2021, fins al 13 de febrer de 2022.

En concret, la mostra recupera una època en la qual el Castell de Montjuïc acollia un museu militar i el pati d’armes una estàtua eqüestre del dictador Franco, un període en què a la Muntanya s’hi celebraven curses de Fórmula 1, s’hi inaugurava un parc d’atraccions i s’aprovava el projecte de construcció de la Fundació Miró.

En aquest mateix període, els últims habitants de les barraques van ser reallotjats en polígons d’habitatge a la perifèria de la ciutat. El moviment obrer participava en actes de mobilització popular en defensa dels drets i llibertats dels treballadors, mentre la policia franquista atacava amb brutalitat contra els manifestants de la fàbrica Seat, en una manifestació pacífica a l’octubre del 1971.

La mostra, comissariada per Estampa, proposa un recorregut històric, d’una història encara molt recent, a través d’una aproximació tecnològica a la documentació gràfica. Les fotografies s’han classificat mitjançant un sistema d’exploració d’imatges basat en la intel·ligència artificial, proporcionant una visió singular del Montjuïc i de la Barcelona de fa mig segle.

Dossier de premsa i material gràfic

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.