Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Castell de Montjuïc acull una nova edició del Festival Píndoles: 3 dies, 18 obres de teatre breu i 3 concerts

El Castell de Montjuïc serà l’escenari de la setena edició del Festival Píndoles, la cita referent de teatre breu en espais vius, que tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 de juny.

Com cada edició, la cita aposta pel risc i la descoberta del nou talent amb l’objectiu que el públic pugui gaudir d’espectacles de curta durada en un espai viu i singular. Un projecte que vol reivindicar el teatre breu com un gènere amb entitat pròpia dins les arts escèniques i que es consolida com un espai de fogueig per a nous artistes. Com a novetat d’enguany,  el festival fa un salt qualitatiu i aposta per l’acompanyament -econòmic i artístic- a sis companyies amb la posada en marxa d’un programa de  suport a la creació.

El Píndoles 2021 segueix sent un aparador de noves dramatúrgies i una plataforma dinamitzadora del nou talent i concentra creadors i creadores emergents com  Fèlix CasanellesVirginia Gimeno, Neus Soler,Laura PonsÀlex PereiraElna Roca o Aurora Caja; i noms coneguts entre els repartiments com  Maria GarridoMèritxell HuertasMireia GubianesXavier PàmiesLluís MarquèsJúlia Santacana i Núria Deulofeu.

El festival, organitzat per  Cultura Tangent i amb el suport de l’ Ajuntament de Barcelona, espera poder acollir aquesta edició 2100 espectadors i espectadores.

La programació: 3 dies, 18 obres i 3 concerts 
El festival tindrà lloc en 3 espais a l’aire lliure de la fortalesa: pati d’armes, canó i pou. Durant aquests tres dies es podran veure les  6 obres que han rebut el suport a la creació ( Babar,  Cicles,  Elektrisches Blau,L’habitació dels objectes perduts,  La Imatge i  Malo Banco),  6 estrenes d’altres obres seleccionades també en la convocatòria oberta realitzada al mes de febrer ( MandraRecorda’m, S’ha acabat el bròquil,Només vull dormir tranquil·laTomàquets i  Sense tu), i a banda, es programaran  3 obres de la primera edició del Festival Píndoles ( Missatge Terra-Lluna, Peep Show i  Que algú apagui el llum) i es reprogramaran 3 obres que no van poder realitzar-se l’any passat amb motiu de la pandèmia, totes elles d’altres disciplines i seleccionades en la passada convocatòria 2020 ( La crisis de la imaginació, Ní Pío iNo verbal).

L’autoria, direcció i interpretació de les obres programades en el seu conjunt és paritària (50% homes, 50% dones). I tot i que la majoria d’obres són de teatre de text, també s’hi troben altres disciplines com la dansa, el circ contemporani, el teatre d’objectes i la narració.A més, cada un dels dies es realitzarà un concert que esdevindrà el fi de festa de cada jornada. Els concerts seran d’ Uma,  Lu Rois i  Itzipa.

Les entrades costaran 5 euros i es podran comprar a partir d’avui dimecres 26 de maig a través de la web www.pindoles.com. I pel que fa als horaris, cada dia hi haurà dues franges horàries de 17.30 a 20 hores i de 19.45 a 23 hores.

Sobre les 6 coproduccions per impulsar la creació local
Una de les novetats d’enguany és la nova línia de suport econòmic i artístic a les companyies que consisteix en una  dotació econòmica, l’ acompanyament artístic per part d’un/a membre de la companyia Els Pirates, La Virgueria i Sala Flyhard, i  espais d’assaig a la ciutat de Barcelona.

A través d’una convocatòria oberta celebrada a inicis d’any, s’han seleccionat  6 obres d’arts escèniques breus i inèdites de 15 minuts de durada. Aquestes creacions es podran veure al Castell de Montjuïc de Barcelona els dies 11, 12 i 13 de juny. La comissió professional que ha seleccionat les 6 obres, d’entre les 170 presentades de forma anònima, ha estat formada per  Marta BuchacaIsis MartínAleix Fauró Jacobo Julio.

Les obres de teatre breu seleccionades són:

Teatre de text:  Babar de Fèlix Casanellas Berges,  Cicles d’Elena Serra Corberó,  La imatge de Josep M. Teixell Aguilà,  Malo Banco de Marc Folch Sarroca.

Altres disciplines:  L’habitació dels objectes perduts de Neus Soler Ferret,  Elektrisches blau de Virgínia Gimeno Folgado.

Totes 6 obres es van estrenar el passat 21 de maig a  Berga, que s’ha incorporat enguany com a nova seu de festival.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.