El Castell de Montjuïc serà l’escenari de la setena edició del Festival Píndoles, la cita referent de teatre breu en espais vius, que tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 de juny.
Com cada edició, la cita aposta pel risc i la descoberta del nou talent amb l’objectiu que el públic pugui gaudir d’espectacles de curta durada en un espai viu i singular. Un projecte que vol reivindicar el teatre breu com un gènere amb entitat pròpia dins les arts escèniques i que es consolida com un espai de fogueig per a nous artistes. Com a novetat d’enguany, el festival fa un salt qualitatiu i aposta per l’acompanyament -econòmic i artístic- a sis companyies amb la posada en marxa d’un programa de suport a la creació.
El Píndoles 2021 segueix sent un aparador de noves dramatúrgies i una plataforma dinamitzadora del nou talent i concentra creadors i creadores emergents com Fèlix Casanelles, Virginia Gimeno, Neus Soler,Laura Pons, Àlex Pereira, Elna Roca o Aurora Caja; i noms coneguts entre els repartiments com Maria Garrido, Mèritxell Huertas, Mireia Gubianes, Xavier Pàmies, Lluís Marquès, Júlia Santacana i Núria Deulofeu.
El festival, organitzat per Cultura Tangent i amb el suport de l’ Ajuntament de Barcelona, espera poder acollir aquesta edició 2100 espectadors i espectadores.
La programació: 3 dies, 18 obres i 3 concerts
El festival tindrà lloc en 3 espais a l’aire lliure de la fortalesa: pati d’armes, canó i pou. Durant aquests tres dies es podran veure les 6 obres que han rebut el suport a la creació ( Babar, Cicles, Elektrisches Blau,L’habitació dels objectes perduts, La Imatge i Malo Banco), 6 estrenes d’altres obres seleccionades també en la convocatòria oberta realitzada al mes de febrer ( Mandra, Recorda’m, S’ha acabat el bròquil,Només vull dormir tranquil·la, Tomàquets i Sense tu), i a banda, es programaran 3 obres de la primera edició del Festival Píndoles ( Missatge Terra-Lluna, Peep Show i Que algú apagui el llum) i es reprogramaran 3 obres que no van poder realitzar-se l’any passat amb motiu de la pandèmia, totes elles d’altres disciplines i seleccionades en la passada convocatòria 2020 ( La crisis de la imaginació, Ní Pío iNo verbal).
L’autoria, direcció i interpretació de les obres programades en el seu conjunt és paritària (50% homes, 50% dones). I tot i que la majoria d’obres són de teatre de text, també s’hi troben altres disciplines com la dansa, el circ contemporani, el teatre d’objectes i la narració.A més, cada un dels dies es realitzarà un concert que esdevindrà el fi de festa de cada jornada. Els concerts seran d’ Uma, Lu Rois i Itzipa.
Les entrades costaran 5 euros i es podran comprar a partir d’avui dimecres 26 de maig a través de la web www.pindoles.com. I pel que fa als horaris, cada dia hi haurà dues franges horàries de 17.30 a 20 hores i de 19.45 a 23 hores.
Sobre les 6 coproduccions per impulsar la creació local
Una de les novetats d’enguany és la nova línia de suport econòmic i artístic a les companyies que consisteix en una dotació econòmica, l’ acompanyament artístic per part d’un/a membre de la companyia Els Pirates, La Virgueria i Sala Flyhard, i espais d’assaig a la ciutat de Barcelona.
A través d’una convocatòria oberta celebrada a inicis d’any, s’han seleccionat 6 obres d’arts escèniques breus i inèdites de 15 minuts de durada. Aquestes creacions es podran veure al Castell de Montjuïc de Barcelona els dies 11, 12 i 13 de juny. La comissió professional que ha seleccionat les 6 obres, d’entre les 170 presentades de forma anònima, ha estat formada per Marta Buchaca, Isis Martín, Aleix Fauró i Jacobo Julio.
Les obres de teatre breu seleccionades són:
Teatre de text: Babar de Fèlix Casanellas Berges, Cicles d’Elena Serra Corberó, La imatge de Josep M. Teixell Aguilà, Malo Banco de Marc Folch Sarroca.
Altres disciplines: L’habitació dels objectes perduts de Neus Soler Ferret, Elektrisches blau de Virgínia Gimeno Folgado.
Totes 6 obres es van estrenar el passat 21 de maig a Berga, que s’ha incorporat enguany com a nova seu de festival.