Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Valentín Roma guanya el concurs de direcció artística de La Virreina Centre de la Imatge

El jurat format per Montserrat Moliner, Plataforma d’Artistes Visuals de Catalunya; Manuel Segade, director del Centro de Arte Dos de Mayo; Nuria Enguita, directora  de l’Institut Valencià d’Art Modern; Lis Costa, professora, creadora i gestora cultural, Cloe Masotta Lijtmaer, professora, crítica cinematogràfica i programadora de cinema per a museus i centres culturals, i Joan Morey, artista i docent, ha considerat que Valentín Roma Serrano segueixi al capdavant de la direcció artística de La Virreina Centre de la Imatge els quatre anys vinents, amb possibilitat d’un any més de pròrroga. S’ha valorat la proposta de Roma com a “excel·lent, tenint en compte que s’està davant d’un projecte molt sòlid i consistent que aporta una nova visió amb un gran coneixement del sector, molt engrescador, amb plantejaments d’especial interès i molt ben definit”.

Durant els darrers quatre anys, Valentín Roma ha dirigit aquest espai expositiu ubicat a La Rambla tot consolidant un projecte que s’ha materialitzat en quaranta-dues exposicionsdivuit projectes d’investigaciódinou publicacions i una gran quantitat de programes públics. Una proposta que ha aconseguit interpel·lar el públic local i que durant els darrers sis mesos del 2020, en plena crisi per la Covid-19, va assolir un increment de visitants de més d’un 32% respecte del mateix període del 2019.

Valentín Roma Serrano (Ripollet, 1970). Escriptor i historiador de l’art, és doctor en Filosofia per la Universitat de Southampton (Winchester School of Art). Va ser conservador en cap del MACBA entre 2013 i 2015 i director artístic de La Virreina Centre de la Imatge des del 2016 fins al 2020. Ha comissariat exposicions sobre Exit Photography Group, Osvaldo Lamborghini, Antoni Muntadas, Paula Rego, Barbara Hammer o August Sander, entre d’altres, per a museus nacionals i internacionals, des de la Biennal de Venècia fins a la Fundació Tàpies o el Círculo de Bellas Artes. Ha publicat les novel·les  El enfermero de Lenin (2017) i  Retrato del futbolista adolescente (2019), així com els assaigs  Rostros (2011) i  Diecinueve apagones y un destello (2020).

CONVOCATÒRIA DE PREMSA
El proper 2 juny, a les 10 hores, tindrà lloc la roda de premsa per exposar el projecte artístic de la institució durant els pròxims quatre anys, a càrrec de Valentín Roma, a La Virreina Centre de la Imatge (La Rambla, 99). Confirmeu assistència a: Laia Carbonell – 677441414 / 933161156 – lcarbonellf@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.