Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El MUHBA i el Port de Barcelona presenten el testimoni del vaixell Barceloneta I a través d’una exposició presencial i una virtual

Dimarts, 25 de maig, a les 12.30 hores, a la Sala de Martí l’Humà del MUHBA (pl. del Rei), tindrà lloc la presentació de la mostra  ‘Barcelona, port mediterrani entre oceans. El testimoni del vaixell Barceloneta I’, amb la presentació de la instal·lació del derelicte a l’avantacambra del Palau Reial Major i l’exposició virtual i audiovisuals que s’han elaborat per aquest esdeveniment.

La presentació d’aquest projecte de col·laboració Port-MUHBA anirà a càrrec de  Joan Roca, director del MUHBA (Museu d’Història de Barcelona);  Mònica Gutiérrez, responsable de Patrimoni Cultural del Port de Barcelona; i els comissaris de l’exposició Ramon Pujades i Mikel Soberon.

El mateix  dimarts 25, a les 19 hores, tindrà lloc l’ acte d’inauguració, que estarà presidit per  Joan Subirats, Tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, i  Mercè Conesa, Presidenta del Port de Barcelona acompanyats pel director del MUHBA, pel president del Cercle del Museu, Antoni Gelonch, i els comisassaris de l’exposició.

ATENCIÓ MITJANS

L’aforament de l’espai és limitat. Els periodistes interessats en cobrir l’acte s’han d’inscriure enviant un correu a  premsaicub@bcn.cat o a  comunicacio@portdebarcelona.cat

El vaixell Barceloneta I és un  derelicte del segle XV que es va descobrir l’any 2008 al costat de l’estació de França. El seu testimoni és excepcional, ja que no se n’ha trobat cap altre d’igual en tot el Mediterrani. El Museu d’Història de Barcelona i el Port de Barcelona, treballant conjuntament en un acte de responsabilitat amb aquest patrimoni, han fet possible el projecte de conservació i exposició del derelicte.

Gràcies a aquesta col·laboració, el Barceloneta I es pot visitar al MUHBA a l’avantcambra del Palau Reial Major, entre el Saló del Tinell i la capella de Santa Àgata. Paral·lelament , el Port de Barcelona presenta una exposició online per donar a conèixer la troballa i tots els detalls d’aquesta peça d’alt valor històric i arqueològic i, alhora, difondre la història del port des del primer moll fins a l’actualitat i la rellevància de la relació port-ciutat al llarg dels segles.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.