Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Nit dels Museus atreu més 34.000 visitants

Més de 34.000 persones van participar a La Nit dels Museus entre les 18 hores i les 22 hores d’ahir dissabte. Tot i ser una edició especial amb un horari molt més reduït i aforaments controlats per causa de la situació sanitària, els 74 espais oberts de les 8 ciutats de l’Àrea Metropolitana (Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma) van acollir un nombre notable de visitants que van gaudir de les diverses activitats programades per a l’ocasió com ara les tradicionals visites guiades, tallers, jocs de pistes, un escape room, una gimcana i concursos, i també concerts, espectacles de poesia, dansa i teatre.

A l’edició d’enguany, els 10 equipaments museístics més visitats a la ciutat de Barcelona han estat el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, (MACBA), amb 3.661 visitants; el Castell de Montjuïc (3.605); el Museu Nacional de Catalunya (MNAC), que va rebre 1.376 visitants; el Born Centre de Cultura i Memòria (1.368); el Museu d’Arqueologia de Catalunya (1.325); Sant Pau Recinte Modernista (1.200); CosmoCaixa (1.183); el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), que en va aplegar 1070; el Museu de Ciències Naturals (1.008) i el Museu Marítim (861).

El total de visitants en els 15 espais ubicats a la resta de municipis de l’Àrea Metropolitana: Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma; ha estat de 4.351 participants.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Ministeri de Cultura francès que va néixer l’any 2005, està promoguda pel Consell d’Europa i aplega més de 4.000 museus. A Barcelona, alguns equipaments es van sumar a la iniciativa l’any 2006, i des de l’any 2008, l’Institut de Cultura dona suport coordinant l’activitat i promovent una campanya de comunicació conjunta per a la ciutat i l’àrea metropolitana.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.