Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Eufònic i el Museu Etnològic i de Cultures del Món creen la 1a edició d’Etnoscòpic, el festival d’arts contemporànies al voltant de l’etnologia, la ciència que estudia les cultures del món

El Festival Etnoscòpic és una coproducció entre el festival Eufònic i l’Institut de Cultura de Barcelona, i neix amb l’objectiu de pensar i reconsiderar la condició contemporània des d’una perspectiva plural i global, i amb la voluntat d’establir un diàleg artístic entre les cultures del món antic i actual, oferint una nova mirada vers la ciència dels pobles, que se celebrarà del 27 al 30 de maig a la seu del Museu Etnològic i de cultures del Món del carrer Montcada

El productor i músic de Nairobi KMRU, un dels principals exponents de l’escena musical experimental d’Àfrica Oriental i un dels més nous i màxims representants de la música ambient, serà l’encarregat d’obrir el festival amb un concert exclusiu a la majestuosa basílica gòtica de Santa Maria del Mar el dijous 27 de maig a les 20:30 hores

El festival d’arts contemporànies al voltant de l’etnologia també comptarà amb les actuacions musicals del portuguès Blacksea Não Maya, del percussionista i productor grec Christos Chondropoulos, el directe audiovisual del duet andalús Antropoloops, el pop radical psicodèlic d’Atomizador; la intervenció musical de CSFCMMCAB (Marc O’Callaghan), la compositora valenciana -i membre de Marala- Sandra Monfort, i de la sessió de músiques del món de la DJ Troya Modet

També participaran al festival Etnoscòpic l’artista Irena Visa, amb la creació d’una audioguia alternativa; el ballarí i performer Toni Jodar i la ballarina Raquel Gualtero, que presentaran dues peces en format vídeoinstal·lació al llarg dels quatre dies del festival, i els artistes Andrew Pekler, Martín Kaulen i Tabita Rezaire amb diferents instal·lacions sonores i visuals

El festival programa tres xerrades: l’artista Rosa Amorós parlarà sobre els vincles entre la seva col·lecció privada d’art primitiu i la seva pròpia obra escultòrica; la periodista i productora cultural Tania Adam conversarà sobre les diàspores negres i les músiques africanes, i el filòsof, escriptor i agitador cultural Franco “Bifo” Berardi parlarà sobre les transformacions del treball, la societat i els mitjans de comunicació en l’era de la globalització

L’accés al museu durant els dies del festival serà gratuït. Per a algunes activitats s’haurà de fer reserva prèvia i per a les activitats musicals serà necessari comprar entrada, disponible a partir del 18 de maig, al web del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Les localitats per al concert de de Nairobi KMRU a Santa Maria del Mar es podran adquirir a través del web d’Eufònic des d’avui 

 

Dossier de premsa i material gràfic


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.