Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Lliurament del premi Jocs Florals 2021 al poeta Manel Ollé

Avui dilluns, 10 de maig, a les 18 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i en el marc del Barcelona Poesia, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, presidirà l’acte de lliurament del premi Jocs Florals de Barcelona 2021 al poeta Manel Ollé (Bacelona, 1962). Ollé ha estat guardonat pel seu llibre de poemes Un grapat de pedres d’aigua, que es publicarà dins de la col·lecció “alabatre” de LaBreu Edicions. Durant l’acte es farà entrega del llibre dels Jocs Florals, que inclou el balanç poètic de 2020, realitzat per Ingrid Guardiola.

En aquesta edició s’han presentat al premi Jocs Florals 109 obres. Els mantenidors del premi han estat Antoni Clapés FlaquéMaria Josep Escrivà VidalMireia Calafell ObiolEster Andorrà Culubret i Xènia Dyakonova. El poemari es publicarà dins de la col·lecció “alabatre” de LaBreu Edicions.

Manel  Ollé és professor d’estudis xinesos a la UPF i d’escriptura literària a l’Escola Bloom. Ha publicat els llibres de poesia De bandera Liberiana (Columna, 1994), Mirall negre (Proa, 2002) i Bratislava o Bucarest (Edicions 62, 2014). Ha publicat l’antologia Combats singulars: antologia del conte català contemporani (Quaderns Crema, 2007).

Escriu sobre llibres a L’Avenç i La Lectora. Ha traduït L’obra mestra desconeguda d’Honoré de Balzac (Quaderns Crema, 1997), El sentit de la literatura, de Gao Xingjian (Empúries, 2004), Contes estranys del pavelló dels lleures, de Pu Songling (Quaderns Crema, 2001) i Pedra i pinzell. Antologia de la poesia clàssica xinesa (Alpha, 2012).

Ha publicat també assajos sobre història xinesa com La Xina que arriba (Eumo, 2010).

ATENCIÓ MITJANS:

Per poder assistir a l’acte és imprescindible confirmar assistencia a premsaicub@bcn.cat.

L’acte es podrà serguir també en streaming a través del web de Barcelona Cultura:  https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.