Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Joan Subirats lliura el premi Jocs Florals 2021 al poeta Manel Ollé

IMG_20210510_201957_890IMG_20210510_201927_857El poeta Manel Ollé (Barcelona, 1962) ha rebut avui de mans de Joan Subirats, tinent d’alcaldia de Cutura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, el Premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona 2021 amb el llibre de poemes Un grapat de pedres d’aiguaSubirats en el marc de l’acte de lliurament al Saló de Cent ha volgut destacar el viatge que ens proposa l’autor amb aquest singular poemari: “racons de la ciutat de Barcelona com el passeig Maragall, el carrer Sicília, el far del Carmel …  treuen el cap a través d’una forma molt innovadora: combinant la prosa poètica amb el haiku.  I allò més quotidià queda expressat en reflexions i imatges infinitament plàstiques i poètiques.  Ollé juga a “caçar còdols”, és a dir, caçar aquells  moments màgics produïts pels rebots de bellesa poètica.”

En aquesta edició s’han presentat 109 obres i els mantenidors del premi han estat Antoni Clapés FlaquéMaria Josep Escrivà VidalMireia Calafell ObiolEster Andorrà Culubret i Xènia Dyakonova. El poemari es publicarà dins de la col·lecció “alabatre” de LaBreu Edicions.

Manel Ollé és professor d’estudis xinesos a la UPF i d’escriptura literària a l’Escola Bloom. Ha publicat els llibres de poesia De bandera Liberiana (Columna, 1994), Mirall negre (Proa, 2002) i Bratislava o Bucarest (Edicions 62, 2014). Ha publicat l’antologia Combats singulars: antologia del conte català contemporani (Quaderns Crema, 2007).

Escriu sobre llibres a L’Avenç i La Lectora. Ha traduït L’obra mestra desconeguda d’Honoré de Balzac (Quaderns Crema, 1997), El sentit de la literatura, de Gao Xingjian (Empúries, 2004), Contes estranys del pavelló dels lleures, de Pu Songling (Quaderns Crema, 2001) i Pedra i pinzell. Antologia de la poesia clàssica xinesa (Alpha, 2012).

Ha publicat també assajos sobre història xinesa com La Xina que arriba (Eumo, 2010).

Material gràfic

Vídeo del lliurament

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.